Les receptes de "Cuines"

9 clàssics de la pasta per viatjar a Itàlia sense sortir de casa

Espaguetis a la carbonara, "aglio e olio", "alla puttanesca", "alle vongole", al pesto... Recopilem 9 receptes clàssiques de pasta amb les seves salses i desvelem el secret per fer pasta fresca casolana
TEMA:
Consells de cuina
Els clàssics de la pasta

Els clàssics de la pasta

La pasta és un plat que mai no falla. Es pot preparar de mil maneres i, per assegurar l'èxit, en aquesta ocasió us proposem que no us aparteu dels clàssics: carbonara, "aglio e olio", "ala puttanesca", "alle vongole", al pesto, Rossini...

Si teniu pressa, podeu fer servir pasta envasada, seca o fresca. Però, si teniu una mica de temps, vosaltres mateixos la podeu preparar. Tot i que pot semblar complicat, si mireu com Marc Ribas fa la pasta fresca segur que us hi atrevireu. Només cal farina, una mica de sal, aigua, ous i embrutar-vos una mica les mans fent pastetes!

I un cop teniu la pasta preparada, només cal escollir com la volem combinar. Per ajudar-vos, hem escollit 9 receptes del portal de "Cuines" amb els grans clàssics de la pasta.

 

  1. Espaguetis a la carbonara
    Marc Ribas diu que el món es divideix en dos grups de persones: els que posen crema de llet a la carbonara, i els que no. Aquesta recepta no en porta.
  2. Espaguetis aglio e olio
    Una recepta de Marc Ribas amb pocs productes, però amb un resultat espectacular. La base: un ingredient indispensable de la cuina mediterrània: l'all.
  3. Espaguetis a la puttanesca
    Les olives, les anxoves, el tomàquet i les tàperes són la base de la salsa puttanesca de la recepta de Marc Ribas.
  4. Spaghetti alle vongole
    Cloïsses, una mica de bitxo, all, oli, una mica de mantega, julivert, vi blanc, llimona i pebre blanc. És tot el que necessiteu per fer els espagueti alle vongole de Marc Ribas.
  5. Pasta fresca amb pesto genovès
    Aquesta recepta ens la proposa Isma Prados. La salsa té com a base l'alfàbrega, l'all, el formatge, els pinyons i l'oli. En aquest cas, l'Isma hi afegeix un ingredient de collita pròpia: la mongeta tendra.
  6. Lasanya
    De lasanyes n'hi ha per a tots els gustos. En aquesta, Marc Ribas retorna als bàsics i la fa de carn.
  7. Fideus a la cassola
    De fideus a la cassola, tots n'hem menjat. Marc Ribas ens en proposa una versió econòmica però que alhora serveix per a un dia de festa. No és un clàssic italià, però sí de casa nostra.
  8. Macarrons gratinats
    Amb cansalada amb pebre i papada viada. És el toc que Marc Ribas dona als seus macarrons gratinats.
  9. Macarrons a la Rossini
    Ideal com a plat únic. Els macarrons a la Rossini de Marc Ribas són aptes per a gurmets.
ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES