Productes de temporada

Onze receptes per aprofitar al màxim les maduixes

Els maduixots ja fa dies que acoloreixen les fruiteries de casa nostra, però ara comença la millor època d'aquesta fruita que té moltes propietats i molt poques calories, i que ofereix un munt de possibilitats a la cuina
TEMA:
Consells de cuina

Tot i que la temporada dels maduixots és la primavera, els hivernacles han aconseguit que ara ja els puguem trobar a les botigues gairebé tot l'any. A la cuina es fan servir majoritàriament en postres, però també els podem usar per fer gaspatxo, per fer salses... Marc Ribas, a "Cuines", repassa les principals bondats d'aquesta fruita.

 

La salut

A part de destacar per les seves propietats gastronòmiques, els maduixots també són saludables. I és que són un dels aliments amb més propietats antioxidants. Van bé per prevenir malalties cardiovasculars o de tipus oncològic. A més a més, aporten vitamina C, imprescindible per protegir el sistema immunològic. També ajuden a absorbir millor alguns minerals. La doctora Pilar Senpau, especialista en nutrició, aprofundia en aquestes bondats al programa "Benvinguts a l'hort".

 

Les receptes

Per aprofitar al màxim totes les propietats d'aquesta fruita de primavera, recollim algunes de les millors receptes que s'han cuinat a TV3. A "Cuines", els maduixots han passat per les mans del Marc Ribas, del Jordi Roca i d'un munt de cuiners més. També les va usar l'Ada Parellada a "Benvinguts a l'hort", la Rachel Khoo en un dels capítols de la sèrie gastronòmica de la BBC o alguns dels convidats del programa "Karakia".

Aquesta és la tria:

 

I quatre més de regal!

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS