Receptes de temporada

Cuina de Quaresma: bacallà i bunyols

El bacallà i els bunyols són els dos productes més destacats de la cuina de Quaresma i a "Cuines" podeu trobar moltes propostes per preparar-ne.
TEMA:
Consells de cuina
Temps de Quaresma: bacallà i bunyols

Temps de Quaresma: bacallà i bunyols

Amb la fi del Carnaval, comencen els 40 dies de Quaresma fins al Dijous Sant. Segons la tradició, és època de menjar bacallà i, també, bunyols. Són els dos aliments més destacats de la cuina de Quaresma.

 

El bacallà

Segons la tradició cristiana, la Quaresma és una època en què no es menja tanta carn. Per tant, cal consumir més peix. Com que antigament els sistemes de conservació no eren com els actuals, un dels peixos més fàcils de consumir era el bacallà, perquè durava molt de temps en salaó. Sigui com sigui, vulgueu mantenir la tradició o no, els plats amb bacallà sempre són benvinguts a taula.

Del bacallà, se n'aprofita tot. Marc Ribas explica les particularitats i curiositats d'aquest peix. Sabíeu, per exemple, que depenent de l'època de l'any és peix blau o blanc?

 

 

Receptes amb bacallà

El bacallà es pot menjar sol, en truita, acompanyat de llegums, de verdures... Aquesta és una selecció de plats amb bacallà que podeu trobar a "Cuines":

 

Bunyols

Els bunyols són, sense cap mena de dubte, les postres més conegudes de la cuina de Quaresma. Si us agrada el dolç i voleu preparar-ne a casa, a "Cuines" podeu trobar moltes receptes perquè us surtin perfectes. Segons Marc Ribas, el secret per triomfar és no parar de remenar i fregir-los en un oli ben calent. En podeu fer de vent, de xocolata, de poma... I també els més típics de l'Empordà, els brunyols!

 

Bunyols de bacallà

I si us agraden tant els bunyols com el bacallà i algun dia voleu combinar-los, a "Cuines" també hi ha receptes per preparar bunyols de bacallà. Us en destaquem quatre.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

VÍDEOS RELACIONATS