Receptes de temporada

Cuina de Quaresma: bacallà i bunyols

El bacallà i els bunyols són els dos productes més destacats de la cuina de Quaresma i a "Cuines" podeu trobar moltes receptes per preparar-ne.
TEMA:
Consells de cuina
Temps de Quaresma: bacallà i bunyols
Temps de Quaresma: bacallà i bunyols

Amb la fi del Carnaval, comencen els 40 dies de Quaresma fins al Dijous Sant. Segons la tradició, és època de menjar bunyols i també bacallà. Segons la tradició cristiana, la Quaresma és una època en què no es menja tanta carn i, per tant, es pots consumir més peix. Com que antigament els sistemes de conservació no eren com els actuals, un dels peixos més fàcils de tenir a mà era el bacallà, perquè durava molt de temps en salaó. Sigui com sigui, vulgueu mantenir la tradició o no, els plats amb bacallà sempre són benvinguts a taula.
 

EL BACALLÀ i LES RECEPTES

Del bacallà, se n'aprofita tot i, a més a més, és un peix perfecte perquè depenent de l'època de l'any és peix blau o blanc. Marc Ribas explica les particularitats i curiositats d'un dels peixos més apreciats a la cuina.

 


A l'hora de cuinar-lo, el bacallà admet moltes preparacions. Es pot menjar sol, en truita, en croquetes, acompanyat de llegums, de verdures... Sigui com sigui que t'agradi, segur que a "Cuines" trobaràs el teu plat de bacallà amb el toc especial de Marc Ribas.

 

A banda de Marc Ribas, altres xefs també han cuinat bacallà als fogons de TV3. És el cas de Carles Gaig, de Joan Roca o de Josep Torras. A "Cuines" trobaràs totes les seves receptes amb bacallà.

 

BUNYOLS

Els bunyols són, sense cap mena de dubte, les postres més conegudes de la cuina de Quaresma. Segons Marc Ribas, el secret perquè quedin perfectes és no parar de remenar i fregir-los en un oli ben calent. Si us agrada el dolç i voleu preparar-ne a casa, a "Cuines" en podeu trobar diferents receptes: de vent, de xocolata, de poma... I també els més típics de l'Empordà, els brunyols!

 

 

BUNYOLS + BACALLÀ: LA COMBINACIÓ PERFECTA

I si t'agraden tant els bunyols com el bacallà i vols combinar-los, et proposem quatre receptes per aconseguir els bunyols de bacallà perfectes.

Bunyols de bacallà

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS