Temps de Quaresma: bacallà i bunyols
Temps de Quaresma: bacallà i bunyols
Receptes de temporada

Cuina de Quaresma: bacallà i bunyols

El bacallà i els bunyols són els dos productes més destacats de la cuina de Quaresma. A "Cuines" trobaràs moltes receptes per preparar-ne.

TEMA:
Consells de cuina

Amb la fi del Carnaval, comencen els 40 dies de Quaresma fins al Dijous Sant. És època de menjar bunyols i també bacallà. I és que, segons la tradició cristiana, és una època en què no es menja tanta carn i, per tant, es pot consumir més peix. Com que antigament els sistemes de conservació no eren com els actuals, un dels peixos més fàcils de tenir a mà era el bacallà, perquè durava molt de temps en salaó. Sigui com sigui, vulgueu mantenir la tradició o no, els plats amb bacallà sempre són benvinguts a taula.
 

El bacallà

Del bacallà, se n'aprofita tot i, a més a més, és un peix perfecte perquè depenent de l'època de l'any és peix blau o blanc. Ho descobríem amb Marc Ribas a "Cuines" on també ens explicava particularitats i curiositats d'aquest peix, un dels més apreciats a la cuina.

 


A l'hora de cuinar-lo, el bacallà admet moltes preparacions. Es pot menjar sol, en truita, en croquetes, acompanyat de llegums, de verdures... Sigui com sigui que t'agradi, a "Cuines" segur que trobaràs el teu plat de bacallà amb el toc especial de Marc Ribas.
 

 

Els bunyols 

Els bunyols són, sense cap mena de dubte, les postres més conegudes de la cuina de Quaresma. Segons Marc Ribas, el secret perquè quedin perfectes és no parar de remenar i fregir-los en un oli ben calent. Si t'agrada el dolç i en vols preparar-ne a casa, els pots fer de vent, de xocolata, de poma... I també els més típics de l'Empordà, els brunyols!

 

 

Bunyols de bacallà: la combinació perfecta per Quaresma

I si t'agraden tant els bunyols com el bacallà i vols combinar-los, no et perdis qualsevol d'aquestes quatre receptes.

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut