O t'encanta o l'odies. Potser per la textura, potser pels tentacles... Sigui com sigui, el consum de pop no és molt general a casa nostra tot i tenir propietats nutritives molt interessants. I és que en comparació amb la resta de marisc, el pop té un baix contingut energètic i de colesterol, i destaca per la seva aportació de calci i vitamina A. Com es prepara És un tòpic, però és real. La imatge d'algú donant cops a un pop perquè s'estovi és tot un clàssic. Per sort, però, existeixen altres sistemes per fer que aquest cefalòpode estigui més tendre sense necessitat d'estomacar-lo. 1. Congelat prèviament i cuit en una olla de pressió sense aigua afegida Congelem el pop perquè es trenquin les fibres i quedi més tendre. Per descongelar-lo el posem a la nevera i deixem que es vagi fent a poc a poc. Si volem que el pop tingui tot el seu gust, un cop el traiem de la nevera el posem en una olla exprés. El tapem i el deixem coure durant 15-20 minuts sense aigua perquè es cogui amb els seus sucs. Un cop tanquem el foc, el deixem reposar 90 minuts dins de la cassola. 2. Congelat prèviament (o no) espantat Espantar el pop vol dir posar-lo en una olla amb aigua bullint i anar-lo traient i posant diverses vegades pocs segons, abans de coure'l definitivament. Aquesta tècnica el que fa és que canviï la temperatura del pop molt seguit, i això ajuda a estovar-lo. A continuació el deixem coure una mitja hora (uns 10 minuts per cada quilo).     12 receptes amb pop   1. Pop "a feira" Un clàssic de la cuina gallega. Marc Ribas prepara el pop "a feira", una recepta de tota la vida ben senzilla.   2. Frit de pop Un plat típic de Menorca, que reuneix la terra i el mar.   3. Pop a la brasa amb cremós de patata Una recepta del cuiner Quim Casellas per al programa "La mar de bé". Acompanya el pop amb un cremós de patata amb xips d'all i pebre dolç.​   4. Pop amb kimchi El kimchi és una col fermentada que es prepara i es menja sobretot a Corea. Però els últims anys ha sortit de l'Àsia i es va popularitzant arreu. Marc Ribas la fa servir per acompanyar el pop.     5. Pop estofat amb patates El pop en patates no és un plat que s'acabin d'inventar els restaurants que serveixen platillos per compartir. Marc Ribas ens dona els consells per fer-lo a casa.   6. Pop amb salsa picant Un plat de cullera, sòlid, proteic i amb gelatina. Una proposta de Marc Ribas contundent i alhora delicada.   7. Pop amb salsa americana Una recepta de Marc Ribas amb el gust del pop molt potenciat. La salsa americana la fa amb gamba vermella, escalunyes, tomàquet, nyora i all.   8. Pop en salsa Uns pops en salsa de tomàquet ideals per a totes les persones que gaudeixen sucant pa.     9. Entrepà de pop i papada Un entrepà explosiu gràcies a la barreja de gustos marins i de terra. Marc Ribas inventa un entrepà de pop i papada.   10. "Cebiche" de pop Se'n podria dir "salpicón", però el nom de "cebiche" queda més original i modern. Una recepta de Marc Ribas per quedar bé, refrescant, molt fàcil de fer i saludable.   11. Takoyakis de pop Una recepta japonesa feta a base de pop i farina. Una mena de bunyol que Marc Ribas acompanya d'una maionesa amb gingebre, oli de sèsam i fulles de coriandre.   12. Amanida de pop Una amanida de pop que recorda molt l'esqueixada: amb tomàquet, ceba, olives de Kalamata, pebrot...