Coliflor: 9 receptes per cuinar aquesta verdura amb fama d'avorrida
Coliflor rostida, al forn, en pizza, en crema, estofada, amb arròs, en truita... Aquesta flor és una de les verdures més versàtils i es pot cuinar de moltes maneres. Te'n suggerim unes quantes
Coliflor: 9 receptes per cuinar aquesta verdura amb fama d'avorrida
Idees de cuina de tardor i hivern

Coliflor: 9 receptes per cuinar aquesta verdura amb fama d'avorrida

Coliflor rostida, al forn, en pizza, en crema, estofada, amb arròs, en truita... Aquesta flor és una de les verdures més versàtils i es pot cuinar de moltes maneres. Te'n suggerim unes quantes

Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La coliflor és una verdura de la família de les cols. De les moltes varietats que n'hi ha, als mercats de casa nostra n'acostumem a trobar 3: la blanca, la verda i la morada. És una verdura del final de la tardor i de tot l'hivern, però també en trobem algunes varietats a la primavera i a l'estiu i això vol dir que la podem gaudir tot l'any. Un dels avantatges d'aquesta verdura és que aguanta un temps raonable a la nevera sense necessitat de fer-la el mateix dia que la compres.

Com totes les verdures, la coliflor és pràcticament tot aigua i la resta és fibra i vitamines, principalment dels grups A i B. A l'hora de cuinar-la cal tenir en compte que si la coem en excés en perdem les propietats. Per tant, és preferible coure-la a gran temperatura molt poca estona i mantenir totes les vitamines i minerals i menjar-la cruixent.

La podem menjar bullida en la clàssica verdura, però la seva versatilitat ens permet fer-la de moltes altres maneres. Pot servir de base de les pizzes, la podem estofar, gratinar, menjar amb cullera o, fins i tot, fer-ne bunyols.

 

 

Receptes amb coliflor


1. Pizza amb base de coliflor i mozzarella

Pizza de coliflor i mozzarella

Usar la coliflor per fer una massa de pizza. Et sembla bona idea? És la recepta que va fer Cristina Viader fa uns anys a "Cuines". A sobre, uns cirerols, unes olives negres i formatge de cabra. A "Manduka", la Paula Alòs també va fer la seva pizza de coliflor i, a sobre, li va posar pernil i formatge. I una versió més: a "Tot es mou", el cuiner Philip Bonastre, del restaurant Amassame, la va acabar amb una salsa carbonara.

 

2. Pizza de coliflor i wasabi

Pizza de coliflor i wasabi

Aquesta pizza de Marc Ribas no té base de coliflor. En aquest cas, ens proposa que aquesta verdura l'hi posem per sobre, amb una mica de wasabi i tupí.

 

3. Coliflor rostida

Coliflor rostida

 Sense fer un plat vegetarià en Marc Ribas dona a la colifllor un tractament similar al que podria rebre un tall de carn de bou.

 

4. Coliflor gratinada

Coliflor gratinada

Gratinar la coliflor és molt habitual, però Marc Ribas li dona el seu toc especial i l'acompanya de peus de porc.

 

5. Paella de verdures

Paella de verdures

Sí, la coliflor també lliga bé amb l'arròs. Marc Ribas la utilitza com a element principal en aquesta paella de verdures.

 


6. Truita de coliflor

Truita de ceba i coliflor

Una truita és un món obert a la imaginació. Aquesta del Marc Ribas és de ceba i coliflor i molt cremosa.

 

7. Crema de coliflor i rovells

Crema de coliflor i rovells

Una recepta original en mans de Marc Ribas que demostra la versatilitat de la coliflor: una crema de coliflor i rovells.

 

8. Puré de coliflor i bolets

Puré de coliflor i bolets

Un plat molt original per a un dia especial. Marc Ribas fa un puré de coliflor amb ceps i tòfona negra.

 

9. Bunyols de coliflor amb espècies

Bunyols de coliflor amb espècies

A "Tot es mou", Ada Parellada ha fet aquests bunyols de coliflor amb el toc especiat del comí, la pasta de nyora, l'orenga i el pebre.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut