Plats lleugers per després de Nadal
Operació gener a la cuina

Cinc receptes lleugeres postfestes

Et proposem un petit recull per desempatxar-te i refrescar els àpats després d'aquests dies festius

Una de les constants de les festes de Nadal són els grans i fastuosos àpats, complint amb les tradicions familiars: l'escudella i carn d'olla del dia de Nadal, els canelons de Sant Esteve, el sopar de Cap d'Any, el dinar d'Any Nou i la trobada del dia de Reis, que es corona amb el tradicional tortell. És per això que, per desgreixar i desempatxar els àpats un cop acabades les festes, us hem seleccionat cinc receptes ràpides, senzilles i de temporada, preparades per Marc Ribas.

 

1. Crema de porros i espàrrecs

Crema de porros i espàrrecs
 

La primera proposta és un plat de cullera: una crema vegetal a base de porros i espàrrecs verds que trobareu aquí. A més dels porros (que ens aporten fibra dietètica) i els espàrrecs (un ingredient que ja consumien els egipcis, els grecs i els romans), el pebre vermell fumat dolç i el julivert li donaran un toc ben especial.

 

2. Amanida d'hivern amb ricotta

Amanida d'hivern amb ricotta
 

Un altre primer senzill i ràpid de preparar és aquesta amanida, que combina les fulles de diverses verdures i hortalisses (com l'escarola, la carxofa, l'api, la xicoira o l'escarola) amb un formatge fresc com la ricotta. Una alternativa freda i fresca!

 

3. Saltat de bròcoli

Saltat de bròcoli
 

Un plat lleuger i molt nutritiu és aquest saltat de bròcoli, carregat de vitamines, minerals i fibra, gràcies a ingredients com (a part del bròcoli) la mongeta tendra, els espàrrecs de marge, les pastanagues, els raves, els tirabecs o l'alfàbrega.

 

4. Espaguetis vegetals amb pesto

Espaguetis vegetals amb pesto
 

No deixeu que el nom del plat us enganyi! Aquest espaguetis vegetals no són de pasta! Són una manera molt original de presentar les verdures, i segur que agradaran molt als nens...

 

5. Espinacs amb anxoves i ou mollet

 

L'última proposta és la que té més proteïna, gràcies a les anxoves i l'ou, però també ens aporta molts antioxidants gràcies als pebrots vermells. Són uns espinacs amb anxoves i ou mollet la recepta dels quals trobes aquí.

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut