Carbassa: 12 receptes originals per cuinar-la més enllà de la crema
En crema, escalivada, estofada o en pastissos. La carbassa es pot cuinar de moltes maneres. És un aliment amb moltes propietats nutritives i per això hem triat 12 receptes diferents perquè l'aprofitis al màxim
Carbassa: 12 receptes originals per cuinar-la més enllà de la crema
Idees de cuina de tardor i hivern

Carbassa: 12 receptes originals per cuinar-la més enllà de la crema

En crema, escalivada, estofada o en pastissos. La carbassa es pot cuinar de moltes maneres. És un aliment amb moltes propietats nutritives i per això hem triat 12 receptes diferents perquè l'aprofitis al màxim

Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Quatre receptes amb carbassa
Carbassa rostida, estofada, en hamburguesa o pastís

La carbassa és un aliment com n'hi ha pocs: calma l'ansietat, elimina líquids, prevé el restrenyiment, millora la visió nocturna, va bé per als ossos i per a les dents, combat la diabetis... Si se supera la mandra que fa haver-ne de treure la pell dura, descobrim una carn sucosa que es pot aprofitar a la cuina per a múltiples receptes.

En aquest capítol de "Benvinguts a l'hort", Ada Parellada dedica tot el programa a la carbassa. N'explica totes les propietats, també com es cultiva, la seva història i els diferents tipus de carbassa que podem comprar i quin és millor per a cada recepta. Al final, la xef ens proposa que ho posem tot en pràctica amb una recepta, un rap amb espaguetis de carbassa i crema d'enciam.

Però de receptes amb carbassa a TV3 se n'han fet moltes. Potser la més coneguda és la crema de carbassa, però també es pot estofar, rostir, escalivar, se'n pot fer cabell d'àngel o pot endolcir un munt de pastissos. Si ets de les persones que s'han quedat amb la crema..., et proposem 11 receptes amb carbassa perquè innovis als fogons.

 

Receptes amb carbassa


1. Carbassa rostida

Carbassa rostida

Aquesta carbassa rostida al forn és la senzillesa duta a l'extrem. Al final, Marc Ribas hi afegeix un allioli fet amb alls negres.

2. Carbassa rostida amb mozzarella

Carbassa rostida amb mozzarella

Un rostit amb la carbassa com a protagonista. Marc Ribas arrenca posant la carbassa al forn. Després l'acaba de cuinar a la cassola i hi afegeix una salsa amb una base de mozzarella.

 

3. Escalivada d'hivern

Escalivada d'hivern

Escalivar no és altra cosa que coure al caliu i, per tant, també es poden fer escalivades amb verdures d'hivern. Carbassa, patata, carxofes, calçots, bròcoli... Marc Ribas fa una escalivada d'hivern i l'amaneix amb una maionesa amb tomacons, api, cogombrets i mostassa en gra.

 

4. Estofat de carbassa i castanyes

Estofat de carbassa i castanyes

Una recepta per cuinar la carbassa i també les castanyes. Per fer aquest estofat, Marc Ribas fa servir xoriço.

 

5. Carbassa a la riojana

Patates a la riojana

Unes patates a la riojana veganes? Sí, és possible. Marc Ribas les fa amb carbassa i pebrot del "piquillo".

 


6. Hamburguesa de carbassa i bròcoli

Hamburguesa de carbassa i bròcoli

Una hamburguesa vegetariana que el Marc Ribas prepara amb carbassa i bròcoli que es cou al forn. Ell en fa un entrepà i hi afegeix tomàquet confitat, allioli i ou ferrat.

 

7. Crema de carbassa

Crema de carbassa

Si hi ha una recepta que tothom coneix per fer amb la carbassa, aquesta és la crema. Marc Ribas proposa començar cuinant-ho tot al forn per potenciar els sabors de les hortalisses i perquè sigui més fàcil de pelar. Després, tot acaba a la cassola. Una recepta sense crema de llet, però amb una mica de gingebre.
 

 

8. La crema de carbassa del Manduka

Crema de carbassa

A "Manduka", Paula Alòs també ha fet la seva crema de carbassa amb l'ajuda de l'actriu Mireia Portas. És una recepta molt diferent de la de Marc Ribas. Ella no utilitza el forn i hi afegeix un munt d'ingredients: espinacs, formatge cremós, pell de taronja...

 

9. Tatin de carbassa amb cruixent de camagrocs

Tatin de carbassa amb cruixent de camagrocs

El cuiner Mirko Carturan, a "Tot es mou", ens proposa una tatin molt original per arofitar a fons els productes de tardor.
 

I de postres..., tres pastissos de carbassa

10. Pastís de carbassa (sense xocolata)

Pastís de carbassa

Un pastís de carbassa amb una base de pasta brisa. Marc Ribas el fa amb una cobertura que porta llet, canyella, nou moscada i una mica d'arrel de gingebre ratllada.


11. Pastis de carbassa (amb una mica de xocolata)

Pastís de carbassa i xocolata

Gessamí Caramés prepara aquest pa de pessic amb carbassa i el decora amb una carbassa rostida que porta una mica de licor.

12. Pastís de carbassa (amb molta xocolata)

Pastís de carbassa

Carbassa i cervesa, en principi no semblen els ingredients típics per a un pastís, però, amb una mica de farina, la Gessamí Caramés fa un pa de pessic fabulós. A més, cobert amb una "ganache" de xocolata.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut