• Llobarro amb patates
    Veure vídeo

    Llobarro amb patates

    Un llobarro amb patates és un plat de diumenge i no tant pel llobarro que és un gran peix- sinó per les patates. Patates al forn que s'impregnen del suc del peix i passen a formar part d'una categoria patatatil superior. Aquesta és la veritable raó de ser d'aquest plat...

    Un llobarro amb patates és un plat de diumenge i no tant pel llobarro que és un gran peix- sinó per les patates. Patates al forn que s'impregnen del suc del peix i passen a formar part d'una categoria patatatil superior. Aquesta és la veritable raó de ser d'aquest plat...

  • Confit d'ànec amb magrana
    Veure vídeo

    Confit d'ànec amb magrana

    A vegades, fer l'ànec pot tenir connotacions negatives. Seria una mica com fer el préssec o comportar-se com un gamarús. Però si fem l'ànec en confit i l'acompanyem amb magrana, segur que poca gent ens ho tirarà en cara.

    A vegades, fer l'ànec pot tenir connotacions negatives. Seria una mica com fer el préssec o comportar-se com un gamarús. Però si fem l'ànec en confit i l'acompanyem amb magrana, segur que poca gent ens ho tirarà en cara.

  • Amanida dels bons homes
    Veure vídeo

    Amanida dels bons homes

    Fem una amanida amb arrels medievals, plena d'herbes, pomes de muntanya i productes de proximitat, imitant aquells temps en què tots els productes menys el bacallà ho eren.

    Fem una amanida amb arrels medievals, plena d'herbes, pomes de muntanya i productes de proximitat, imitant aquells temps en què tots els productes menys el bacallà ho eren.

  • Especial futbol
    Veure vídeo

    Especial futbol

    Barça i Athletic de Bilbao juguen la final de la Copa del Rei. Marc Ribas ha convidat a la seva cuina Javier Sierra, el també cuiner i presentador de "Joc de cartes" al País Basc. Per anar escalfant l'ambient, proposen un duel de tapes. Quina serà millor: la tapa basca o la catalana? Un talo de bacallà ajoarriero o unes mongetes del ganxet? La competició està servida i, com en el futbol, que guanyi el millor!

    Barça i Athletic de Bilbao juguen la final de la Copa del Rei. Marc Ribas ha convidat a la seva cuina Javier Sierra, el també cuiner i presentador de "Joc de cartes" al País Basc. Per anar escalfant l'ambient, proposen un duel de tapes. Quina serà millor: la tapa basca o la catalana? Un talo de bacallà ajoarriero o unes mongetes del ganxet? La competició està servida i, com en el futbol, que guanyi el millor!

  • Pastís de iogurt i nabius
    Veure vídeo

    Pastís de iogurt i nabius

    Un pastís fàcil de fer, ideal per matar el temps en una tarda avorrida, que al final té premi: un pastís de iogurt i nabius.

    Un pastís fàcil de fer, ideal per matar el temps en una tarda avorrida, que al final té premi: un pastís de iogurt i nabius.

  • Cuixetes de pollastre amb suc
    Veure vídeo

    Cuixetes de pollastre amb suc

    Recepta senzilla i saborosa. I econòmica i nutritiva. Fem unes cuixetes de pollastre amb un bon suc.

    Recepta senzilla i saborosa. I econòmica i nutritiva. Fem unes cuixetes de pollastre amb un bon suc.

  • Cargols amb sobrassada
    Veure vídeo

    Cargols amb sobrassada

    La cuina "slow food" no vol dir menjar cargols tot el dia, però si els cargols són de proximitat i s'han aconseguit amb unes condicions justes per al productor i per al medi ambient, llavors sí que ho podem considerar cuina "slow". Els fem sense pressa i amb sobrassada.

    La cuina "slow food" no vol dir menjar cargols tot el dia, però si els cargols són de proximitat i s'han aconseguit amb unes condicions justes per al productor i per al medi ambient, llavors sí que ho podem considerar cuina "slow". Els fem sense pressa i amb sobrassada.

  • Crema de porros i cloïsses
    Veure vídeo

    Crema de porros i cloïsses

    Fem una crema amb substància, amb aromes del mar i de la terra. Fem una crema de porros i cloïsses.

    Fem una crema amb substància, amb aromes del mar i de la terra. Fem una crema de porros i cloïsses.

  • Llaminera amb salsa tonnata
    Veure vídeo

    Llaminera amb salsa tonnata

    Hi ha mar i muntanya més enllà de l'Empordà. Els italians fa molts anys que són apassionats d'un plat de carn amb salsa amb tonyina. Ells en diuen vitello tonnato i nosaltres partirem d'aquest vitello per fer unes llamineres de porc amb la salsa de tonyina.

    Hi ha mar i muntanya més enllà de l'Empordà. Els italians fa molts anys que són apassionats d'un plat de carn amb salsa amb tonyina. Ells en diuen vitello tonnato i nosaltres partirem d'aquest vitello per fer unes llamineres de porc amb la salsa de tonyina.

  • Melindros amb cacauet
    Veure vídeo

    Melindros amb cacauet

    D'actor secundari a protagonista de la recepta, d'acompanyament a element central. Fem melindros amb cacauet.

    D'actor secundari a protagonista de la recepta, d'acompanyament a element central. Fem melindros amb cacauet.

  • Shepherd's pie de bolets
    Veure vídeo

    Shepherd's pie de bolets

    Les Illes Britàniques són una de les zones d'Europa amb més mala fama pel que fa a la gastronomia. Però no tot pot ser dolent. Anglesos, irlandesos i tots els pobles habitants de les illes tenen una tradició gastronòmica que val la pena investigar i recuperar. Avui trenquem una llança a favor de la gastronomia britànica: fem el shepherd's pie.

    Les Illes Britàniques són una de les zones d'Europa amb més mala fama pel que fa a la gastronomia. Però no tot pot ser dolent. Anglesos, irlandesos i tots els pobles habitants de les illes tenen una tradició gastronòmica que val la pena investigar i recuperar. Avui trenquem una llança a favor de la gastronomia britànica: fem el shepherd's pie.

  • Bonítol en escabetx
    Veure vídeo

    Bonítol en escabetx

    Els peixos escabetxats queden perfectes, sempre que siguin ferms i consistents. És el cas del bonítol, que escabetxem amb diversos ingredients, com per exemple la poma Granny Smith.

    Els peixos escabetxats queden perfectes, sempre que siguin ferms i consistents. És el cas del bonítol, que escabetxem amb diversos ingredients, com per exemple la poma Granny Smith.

  • Fideus amb calçots i salsitxes
    Veure vídeo

    Fideus amb calçots i salsitxes

    Fideus gruixuts amb salsitxes és un dels plats compartits per molts catalans. Un d'aquells fonamentals del nostre "comfort food". A més, ensenyarem que les salsitxes es poden guardar cuites dins la tupina, una manera molt tradicional de fer conserves de carn.

    Fideus gruixuts amb salsitxes és un dels plats compartits per molts catalans. Un d'aquells fonamentals del nostre "comfort food". A més, ensenyarem que les salsitxes es poden guardar cuites dins la tupina, una manera molt tradicional de fer conserves de carn.

  • Mona de formatge i xocolata
    Veure vídeo

    Mona de formatge i xocolata

    En Riff i en Flat no tenen padrí i per això estan a punt de quedar-se sense mona, però per sort, en Marc no deixarà que això passi. Els hi prepararà una mona de formatge amb xocolata!

    En Riff i en Flat no tenen padrí i per això estan a punt de quedar-se sense mona, però per sort, en Marc no deixarà que això passi. Els hi prepararà una mona de formatge amb xocolata!

  • Pollastre agredolç
    Veure vídeo

    Pollastre agredolç

    El gust agredolç no és gaire present a la nostra cuina, mentre que és típic de la xinesa. Fem un pollastre amb aquest gust interpretat i fet a la nostra manera i amb els nostres ingredients.

    El gust agredolç no és gaire present a la nostra cuina, mentre que és típic de la xinesa. Fem un pollastre amb aquest gust interpretat i fet a la nostra manera i amb els nostres ingredients.

Anar al contingut