• Rap amb suquet de musclos
    Veure vídeo

    Rap amb suquet de musclos

    Els suquets són plats molt de mariner, plats que antigament es feien sobre la barca quan es tornava a port i d'aquesta manera es feien servir els peixos més complicats de vendre. O perquè eren espècies menys valorades o perquè havien rebut un cop. Avui fem un suquet bastant senyorial, fem un suquet de musclos amb rap, un peix molt apreciat.

    Els suquets són plats molt de mariner, plats que antigament es feien sobre la barca quan es tornava a port i d'aquesta manera es feien servir els peixos més complicats de vendre. O perquè eren espècies menys valorades o perquè havien rebut un cop. Avui fem un suquet bastant senyorial, fem un suquet de musclos amb rap, un peix molt apreciat.

  • Arròs amb conill
    Veure vídeo

    Arròs amb conill

    Aquest arròs amb conill vindria a ser com un "arròs de bosc" d'aquells que feien els caçadors o llenyataires, que posaven a l'arròs el que anaven trobant al camp: bolets, verdures.. I carn, es clar! Aquesta vegada hem caçat un conill.

    Aquest arròs amb conill vindria a ser com un "arròs de bosc" d'aquells que feien els caçadors o llenyataires, que posaven a l'arròs el que anaven trobant al camp: bolets, verdures.. I carn, es clar! Aquesta vegada hem caçat un conill.

  • Pop amb Kimchi
    Veure vídeo

    Pop amb Kimchi

    El kimchi és una col fermentada que es prepara i menja sobretot a Corea. Però els últims anys ha sortit de l'Àsia i s'ha fet un lloc a tot el planeta, on de mica en mica- es va popularitzant. Avui farem un kimchi amb pop.

    El kimchi és una col fermentada que es prepara i menja sobretot a Corea. Però els últims anys ha sortit de l'Àsia i s'ha fet un lloc a tot el planeta, on de mica en mica- es va popularitzant. Avui farem un kimchi amb pop.

  • Gelat amb xocolata
    Veure vídeo

    Gelat amb xocolata

    Fem un gelat casolà, el fem sense geladora i no ens quedarà cristal·litzat. Fem gelat amb xocolata.

    Fem un gelat casolà, el fem sense geladora i no ens quedarà cristal·litzat. Fem gelat amb xocolata.

  • Seitons amb allipebre
    Veure vídeo

    Seitons amb allipebre

    El seitó és un peix menut i versàtil i se'n treu molt profit. Tot li queda bé, especialment la gavardina, o arrebossat, però de cara al bon temps lluirà més, amb una proposta lleugera com l'allipebre.

    El seitó és un peix menut i versàtil i se'n treu molt profit. Tot li queda bé, especialment la gavardina, o arrebossat, però de cara al bon temps lluirà més, amb una proposta lleugera com l'allipebre.

  • Arròs negre de l'Empordà
    Veure vídeo

    Arròs negre de l'Empordà

    L'arròs es pot cuinar de mil maneres, i és que aquest és el cereal que més es consumeix arreu del món. Però quan parlem d'arròs negre, segur que ens ve al cap la imatge d'un dia assolellat arran de mar menjant aquest arròs negre de l'Empordà.

    L'arròs es pot cuinar de mil maneres, i és que aquest és el cereal que més es consumeix arreu del món. Però quan parlem d'arròs negre, segur que ens ve al cap la imatge d'un dia assolellat arran de mar menjant aquest arròs negre de l'Empordà.

  • Costelles amb arròs gohan
    Veure vídeo

    Costelles amb arròs gohan

    Fem un plat inspirat en la cuina hawaiana a través dels "poke". Fem costelles de porc amb arròs gohan.

    Fem un plat inspirat en la cuina hawaiana a través dels "poke". Fem costelles de porc amb arròs gohan.

  • Migas amb xoriço i seitó
    Veure vídeo

    Migas amb xoriço i seitó

    Fem unes migas seguint, més o menys, la recepta pròpia de Granada, i les fem amb un xoriço de gall dindi i amb seitons.

    Fem unes migas seguint, més o menys, la recepta pròpia de Granada, i les fem amb un xoriço de gall dindi i amb seitons.

  • Paella Carvalho
    Veure vídeo

    Paella Carvalho

    En Pepe Carvalho, el detectiu creat per Manuel Vázquez Montalbán és un gran gourmet. Tant el personatge com l'autor es passaven hores tastant i cuinant tota mena de plats. Avui, aprofitant que és Sant Jordi, portem al món real un plat que Carvalho va cuinar a la novel·la "Els mars del Sud". És un arròs a la paella amb molta, molta mandanga. L'hem anomenat "Paella Carvalho".

    En Pepe Carvalho, el detectiu creat per Manuel Vázquez Montalbán és un gran gourmet. Tant el personatge com l'autor es passaven hores tastant i cuinant tota mena de plats. Avui, aprofitant que és Sant Jordi, portem al món real un plat que Carvalho va cuinar a la novel·la "Els mars del Sud". És un arròs a la paella amb molta, molta mandanga. L'hem anomenat "Paella Carvalho".

  • Pasta de full amb maduixots
    Veure vídeo

    Pasta de full amb maduixots

    Les maduixes són una fruita de fantasia. La temporada és molt curta. Són àcides i refrescants, una mica dolces i tenen un aspecte que sembla tret d'un conte. Aprofitem que estan al seu moment per fer-ne un pastís amb pasta filo. Molt senzill i espectacular.

    Les maduixes són una fruita de fantasia. La temporada és molt curta. Són àcides i refrescants, una mica dolces i tenen un aspecte que sembla tret d'un conte. Aprofitem que estan al seu moment per fer-ne un pastís amb pasta filo. Molt senzill i espectacular.

  • Llobarro amb patates
    Veure vídeo

    Llobarro amb patates

    Un llobarro amb patates és un plat de diumenge i no tant pel llobarro que és un gran peix- sinó per les patates. Patates al forn que s'impregnen del suc del peix i passen a formar part d'una categoria patatatil superior. Aquesta és la veritable raó de ser d'aquest plat...

    Un llobarro amb patates és un plat de diumenge i no tant pel llobarro que és un gran peix- sinó per les patates. Patates al forn que s'impregnen del suc del peix i passen a formar part d'una categoria patatatil superior. Aquesta és la veritable raó de ser d'aquest plat...

  • Confit d'ànec amb magrana
    Veure vídeo

    Confit d'ànec amb magrana

    A vegades, fer l'ànec pot tenir connotacions negatives. Seria una mica com fer el préssec o comportar-se com un gamarús. Però si fem l'ànec en confit i l'acompanyem amb magrana, segur que poca gent ens ho tirarà en cara.

    A vegades, fer l'ànec pot tenir connotacions negatives. Seria una mica com fer el préssec o comportar-se com un gamarús. Però si fem l'ànec en confit i l'acompanyem amb magrana, segur que poca gent ens ho tirarà en cara.

  • Amanida dels bons homes
    Veure vídeo

    Amanida dels bons homes

    Fem una amanida amb arrels medievals, plena d'herbes, pomes de muntanya i productes de proximitat, imitant aquells temps en què tots els productes menys el bacallà ho eren.

    Fem una amanida amb arrels medievals, plena d'herbes, pomes de muntanya i productes de proximitat, imitant aquells temps en què tots els productes menys el bacallà ho eren.

  • Especial futbol
    Veure vídeo

    Especial futbol

    Barça i Athletic de Bilbao juguen la final de la Copa del Rei. Marc Ribas ha convidat a la seva cuina Javier Sierra, el també cuiner i presentador de "Joc de cartes" al País Basc. Per anar escalfant l'ambient, proposen un duel de tapes. Quina serà millor: la tapa basca o la catalana? Un talo de bacallà ajoarriero o unes mongetes del ganxet? La competició està servida i, com en el futbol, que guanyi el millor!

    Barça i Athletic de Bilbao juguen la final de la Copa del Rei. Marc Ribas ha convidat a la seva cuina Javier Sierra, el també cuiner i presentador de "Joc de cartes" al País Basc. Per anar escalfant l'ambient, proposen un duel de tapes. Quina serà millor: la tapa basca o la catalana? Un talo de bacallà ajoarriero o unes mongetes del ganxet? La competició està servida i, com en el futbol, que guanyi el millor!

  • Pastís de iogurt i nabius
    Veure vídeo

    Pastís de iogurt i nabius

    Un pastís fàcil de fer, ideal per matar el temps en una tarda avorrida, que al final té premi: un pastís de iogurt i nabius.

    Un pastís fàcil de fer, ideal per matar el temps en una tarda avorrida, que al final té premi: un pastís de iogurt i nabius.

Anar al contingut