Amanida de lletons amb ceps
Restaurant Saüc
Restaurant Saüc
Asmarris de peix blau
Cuina de la barca
El programa "Cuines", coincidint amb l'inici de l'estiu, convida a fer un viatge gastronòmic a bord d'una barca de pesca. En aquest escenari, i utilitzant un fogó de carbó, en Xavier Mestres, chef del restaurant de l'Avi Pau, de Cunit, i president de l'Institut Català de la Cuina, recupera els "ranxos" que menjaven els pescadors, a bord. És una cuina senzilla, basada en la matèria primera més fresca -el peix-, i la immediatesa a què obliga el treball al mar. Els asmarris amb peix blau i una picada deixatada amb vi negre, els suquets, la sèpia guisada amb xocolata, els popets amb allioli i patates, i el gran plat de festa dels pescadors de Vilanova, el bull de tonyina amb caragols cristians, seran el menú gastronòmic d'un viatge a bord d'un bou vilanoví que durarà tota la setmana.Cuina de la barca El programa "Cuines", coincidint amb l'inici de l'estiu, convida a fer un viatge gastronòmic a bord d'una barca de pesca. En aquest escenari, i utilitzant un fogó de carbó, en Xavier Mestres, chef del restaurant de l'Avi Pau, de Cunit, i president de l'Institut Català de la Cuina, recupera els "ranxos" que menjaven els pescadors, a bord. És una cuina senzilla, basada en la matèria primera més fresca -el peix-, i la immediatesa a què obliga el treball al mar. Els asmarris amb peix blau i una picada deixatada amb vi negre, els suquets, la sèpia guisada amb xocolata, els popets amb allioli i patates, i el gran plat de festa dels pescadors de Vilanova, el bull de tonyina amb caragols cristians, seran el menú gastronòmic d'un viatge a bord d'un bou vilanoví que durarà tota la setmana.
Terrina de pop i porc
Per començar, en una safata fonda poseu una mica de galta bullida, el pop bullit i el morro bullit tot fent capes.
Per començar, en una safata fonda poseu una mica de galta bullida, el pop bullit i el morro bullit tot fent capes.
Pit d'ànec sobre trinxat
Per començar, bulliu les fulles de col amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, tritureu-les amb l'ajuda d'un túrmix.
Per començar, bulliu les fulles de col amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, tritureu-les amb l'ajuda d'un túrmix.
Rap rostit amb puré de pèsols i alls tendres
Per començar, desfeu una mica de mantega en un cassó. Després afegiu-hi les escalunyes picades i deixeu que s'escalfin una mica
Per començar, desfeu una mica de mantega en un cassó. Després afegiu-hi les escalunyes picades i deixeu que s'escalfin una mica
Fideus amb llamàntol, cloïsses i gambes
Per començar, sofregiu els caps de les gambes en una cassola amb oli. Quan estiguin sofregits, retireu-los i incorporeu-hi l'all, la ceba, el pebrot, el tomàquet, el pebre vermell la sèpia i el calamar.
Per començar, sofregiu els caps de les gambes en una cassola amb oli. Quan estiguin sofregits, retireu-los i incorporeu-hi l'all, la ceba, el pebrot, el tomàquet, el pebre vermell la sèpia i el calamar.