
Amanides d'estiu: una per a cada dia de la setmana
Si hi ha una època a l'any perfecta per descobrir noves amanides és l'estiu. De quinoa, de carbassó, de cigrons, amb iogurt... Et proposem 7 receptes molt diferents, una per a cada dia de la setmana
- TEMA:
- Consells de cuina

- ▶️ 1. Dilluns. Amanida de quinoa
La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials. A "Cuines", Marc Ribas ens proposa aquesta amanida de quinoa, a mig camí entre el cuscús i el tabule.
- ▶️ 2. Dimarts: Amanida de carbassó i pinyons
Més senzilla, impossible. A "Tot es mou", Mireia Carbó ha fet una amanida de carbassó, amb cirerols, pinyons torrats i tomàquets secs. L'únic secret: tallar ben fins els carbassons amb una mandolina o amb un ganivet i paciència...
- ▶️ 3. Dimecres: Tàrtar de tomàquet
Aprofitant que estem en plena temporada del tomàquet, Marc Ribas fa una barreja amb aquest fruit, cogombre, anxova, ceba de Figueres i un perfum d'alfàbrega. És el tàrtar de tomàquet d'en Marc.
- ▶️ 4. Dijous: Empedrat de cigrons
Els llegums aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra, vitamines i minerals i per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana. A l'estiu, una bona manera de menjar-ne és amb amanida, com aquest empedrat. Marc Ribas on ensenya com cal bullir els cigrons.
- ▶️ 5. Divendres: Amanida de tomàquet confitat i seitó
Una amanida típica d'un esmorzar de cullera que Marc Ribas fa amb seitons en lloc de bonítol. Tot, sobre un llit de tomàquet de pera i ceba confitada.
- ▶️ 6. Dissabte: Amanida de tomàquet i iogurt de cabra
Una original manera d'amanir els tomàquets i de menjar iogurt. A "Cuines", Marc Ribas va fer aquesta amanida de cirerols amb iogurt de cabra amb l'ajuda de Lluís Marquina i Montse Tió.
▶️ 7. Diumenge: Xató
Podeu acabar la setmana amb una amanida molt popular que és tot un luxe: el xató de Marc Ribas a "Cuines". Tot i que abans es menjava per Dijous Gras, la veritat és que ve de gust menjar-ne tot l'any.
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina