Amanides d'estiu
Ja no cal que pensis el menú per a la setmana que ve!
Les millors receptes de "Cuines"

Amanides d'estiu: una per a cada dia de la setmana

Si hi ha una època a l'any perfecta per descobrir noves amanides és l'estiu. De quinoa, de carbassó, de cigrons, amb iogurt... Et proposem 7 receptes molt diferents, una per a cada dia de la setmana

Amanida de quinoa

La quinoa es considera un superaliment. És una bona font de proteïnes de bona qualitat, ja que conté 8 aminoàcids essencials. A "Cuines", Marc Ribas ens proposa aquesta amanida de quinoa, a mig camí entre el cuscús i el tabule.

 

Amanida de carbassó i pinyons

Més senzilla, impossible. A "Tot es mou", Mireia Carbó ha fet una amanida de carbassó, amb cirerols, pinyons torrats i tomàquets secs. L'únic secret: tallar ben fins els carbassons amb una mandolina o amb un ganivet i paciència...

 

Aprofitant que estem en plena temporada del tomàquet, podem fer una barreja amb aquest fruit, cogombre, anxova, ceba de Figueres i un perfum d'alfàbrega. És el tàrtar de tomàquet d'en Marc Ribas.

 

empedrat de cigrons

Els llegums aporten energia de llarga durada, proteïnes vegetals, fibra, vitamines i minerals i per això es recomana prendre'n 2 o 3 dies a la setmana. A l'estiu, una bona manera de menjar-ne és amb amanida, com aquest empedrat. Marc Ribas on ensenya com cal bullir els cigrons.

 

Una amanida típica d'un esmorzar de cullera que Marc Ribas fa amb seitons en lloc de bonítol. Tot, sobre un llit de tomàquet de pera i ceba confitada.

 

Una original manera d'amanir els tomàquets i de menjar iogurt. A "Cuines", Marc Ribas va fer aquesta amanida de cirerols amb iogurt de cabra amb l'ajuda de Lluís Marquina i Montse Tió.

 

▶️ 7. Diumenge: Xató

xató

Podeu acabar la setmana amb una amanida molt popular que és tot un luxe: el xató de Marc Ribas a "Cuines". Tot i que abans es menjava per Dijous Gras, la veritat és que ve de gust menjar-ne tot l'any.

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut