L'Arnau París, amb un bol de cloïsses a la mà
Consells de cuina de l'Arnau París al "Cuines"

Adeu al crec-crec! El truc perquè no trobis sorra mai més a les cloïsses o navalles

De vegades, l'emoció de menjar un bon arròs amb cloïsses, unes cloïsses a la marinera o unes navalles a la planxa es veu eclipsada per la temuda sorra. T'expliquem com netejar-les perquè mai més n'hagis de mastegar

Ja saps com has de guardar les cloïsses a la nevera, un cop les portes de la peixateria? És un dubte molt freqüent que ens ha resolt l'Arnau París. De pas que les preparem per guardar-les, els hi traurem la sorra.

 

 

El primer pas és posar en un bol una bona quantitat d'aigua, de l'aixeta mateix. Hi aboquem un bon grapat de sal i hi posem les cloïsses. S'hi hauran d'estar a la nevera, amb aigua i sal, durant tota una nit.

L'endemà al matí les traiem, les esbandim sota l'aixeta, les posem en un drap i les emboliquem, assegurant-nos que lliguem el drap ben fort.

D'aquesta manera les cloïsses no s'obriran i aguantaran fresques més temps: les podrem tenir dos dies així a la nevera.

 

 

Quan ens vinguin de gust, només les hem de treure i cuinar-les. Això sí, sempre han d'estar tancades. Si en el moment de fer-les servir n'hi ha alguna d'oberta, la descartem. Com diu l'Arnau: "Estem cuinant cloïsses, no mal de panxa!"

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
Anar al contingut