Un plat fresc per a l'estiu

9 receptes per posar un cebiche a la teva vida (encara que no t'agradi el peix)

El cebiche està deixant enrere la categoria de plat de moda per convertir-se en un clàssic a les cartes dels restaurants. Vols que ho sigui també a casa teva?

Cristina Alemany Iglesias

Cebiche no és sinònim de peix cru. O almenys no ho són les interpretacions que se'n fan arreu d'aquest plat típic dels països llatinoamericans. Al Perú fins i tot està considerat Patrimoni Cultural de la Nació. A "Cuines" no som gens dogmàtics -com tampoc ho és la manera d'escriure-ho "cebiche" o "ceviche"- i n'hem preparat amb diferents ingredients però sempre amb el mateix element comú: el marinat i la ceba. La cocció s'aconsegueix per l'àcid de la llima o la llimona, i normalment porta ceba morada, que podem substituir per la de Figueres, més dolça. Del suc de la maceració del cebiche, se'n diu llet de tigre i diuen que fa passar millor les ressaques. Afila els ganivets, proveeix-te de coriandre i prepara't per degustar un àpat estiuenc ben refrescant.

 

▶️ 1. Cebiche de sorell

Aquesta versió la fem amb un peix molt del Mediterrani, el sorell.

 

▶️ 2. Cebiche de pop

Cebiche de pop

Podríem dir-ne "salpicón", però de ben segur que als nostres convidats els impacta més que els cuinem un "cebiche". I és que el Marc Ribas es posa modernet a l'hora de preparar aquest pop i fins i tot s'inventa una llet de tigre de mentida per marinar el cefalòpode.

 

 


▶️ 3. Cebiche de burrata

Pastís cruixent

D'inspiració italiana, aquest cebiche trenca esquemes amb aquest formatge que és un cosí germà de la mozzarela combinat amb verdures cruixents marinades amb una falsa llet de tigre amanit i amanides amb alfabrèga, coriandre, fonoll marí.


▶️ 4. Cebiche de bruixa

Cebiche de bruixa

Importat directament dels països llatinoamericans, aquesta recepta del Marc Ribas té com a ingredient principal un peix blanc: la bruixa. Per seguretat alimentària congelarem els filets durant 48 hores i per evitar la infecció per anisakis. El marinat amb llima serà l'encarregat de la cocció del peix amb només 5 minuts. I el to personal del Marc Ribas el donarà amb fumet de peix.

 

▶️ 5. Cebiche de sípia amb llet de tigre

Cebiche de llenguado

El cebiche de peix és un plat refrescant que ofereix múltiples possibilitats d'elaboració. En Quim Casellas, xef del restaurant Casamar de Llafranc, escull la sípia com a protagonista d'aquest plat per al programa "La mar de bé". L'acompanya amb una llet de tigre, una esponja de blat de moro i pols de quicos que aportaran un toc original i sorprenent al plat.

 

▶️ 6. Cebiche de llenguado

Cebiche de llenguado

La peruana Evelyn Pozo comparteix aquesta recepta del seu país en què combina dos tipus de blat gegant -un cruixent i un bullit-, moniato, enciam i ceba amb filets de llenguado.


▶️ 7. Cebiche de porc

Cebiche de porc

Una llaminera de porc duroc és el punt de partida d'aquesta versió poc ortodoxa de cebiche que porta a "Cuines" el Roger Vilaginés, del restaurant Mare de la Font, de Solsona. El marinat també s'aconsegueix amb el suc de llimes.

 

▶️ 8. Cebiche de llagostins, mongeta tendra, mango i taronja

Cebiche de llagostins, mongeta tendra, mango i taronja

Partint de l'estructura clàssica del cebiche, el xef Raül Cuadras del restaurant Mams, d'Arbúcies, afegeix un toc diferent amb mango, taronja sanguina i granissat de taronja.


▶️ 9. Cebiche de corball amb coco

Cebiche de corball amb coco

El coco suavitzarà aquest cebiche de corball marinat amb llima i llimona. El cuiner Carles Rodríguez del restaurant Veigé Coolinari, de Manresa, també suggereix que es pot fer amb marisc, ostres i qualsevol tipus de peix blanc amb carn dura.

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut