
7 receptes de cuina asiàtica per a no iniciats
Rotllets, gyozas, woks, ramen... Als fogons de "Cuines", Marc Ribas també ha fet plats asiàtics amb el seu particular toc. N'hem recopilat set de ben fàcils perquè t'iniciïs en aquesta cuina si encara no ho has fet. Esmolem palets!
Hi ha cuina xinesa, japonesa, indonèsia, vietnamita, índia... I cadascuna té les seves particularitats. Però sovint també es parla de cuina asiàtica, caracteritzada per les seves receptes amb moltes verdures, també amb algues i, sobretot, poca carn. També la coneixem per les seves salses, com la soja, o pel toc que li dona el mirim, un vi d'arròs elaborat a partir del sake destil·lat. I no oblidem les seves espècies i condiments, com el coriandre, el gingebre o el sèsam.
Si a casa us agrada la cuina asiàtica, però mai no heu donat el pas de fer cap recepta a casa, hem escollit 7 receptes de Marc Ribas a "Cuines" que són aptes per a tota mena de cuiners.
Era un plat que a la Xina es cuinava per celebrar que havia arribat la primavera. Marc Ribas t'ensenya a preparar-los amb el seu toc especial.
Marc Ribas dona un toc asiàtic al pollastre amb taronja i el cuina amb una salsa agredolça. Perquè el pit de pollastre quedi ben melós, tot comença amb un bon marinat.
El tempeh és un derivat de la soja. En aquesta recepta vegana, el Marc el cuina saltat amb verdures. Perquè sigui molt saborós, el bull amb aigua, gingebre, alls, llima i salsa de soja.
4. Gyozas
Amb la massa per fer crestes, en Marc cuina unes delicioses gyozas típiques de la cuina japonesa. Estan farcides de cansalada viada que cal amanir amb una mica de mirin, sake i salsa de soja.
El protagonista d'aquest wok de verdures és l'api-rave, una hortalissa no molt coneguda que dona molt de joc a la cuina. Aquest wok acaba amb una salsa d'ametlles.
Una recepta xinesa amb un peix molt nostre, la maire. En Marc arrenca la recepta fregint-les a l'andalusa i després li afegeix el toc asiàtic amb un brou a base de gingebre, bitxo, cebes salsa de soja i pebre.
Alga Kombu, fideus d'arròs, bolets xiitake... El ramen no deixa de ser una mena d'escudella d'origen asiàtic. En Marc Ribas la fa 100% vegetariana. Els carnívors també podeu teniu la recepta de ramen amb carn.
- ARXIVAT A:
- Consells de cuina