Receptes per fer pa i convertir la teva casa en un obrador
Pa de llet, de sèsam, rústic, xinès, de Sant Jordi, integral... Encara no t'has atrevit a fer pa? Doncs ja trigues... Et donem 16 receptes perquè t'animis a fer-ne.
Receptes per fer pa i convertir la teva casa en un obrador
Idees per fer pa a casa

Receptes per fer pa i convertir la teva casa en un obrador

Pa de llet, de sèsam, rústic, xinès, de Sant Jordi, integral... Encara no t'has atrevit a fer pa? Doncs ja trigues... Et donem 16 receptes perquè t'animis a fer-ne.

Anna Garcia Lozano
TEMA:
Consells de cuina
Pa de llet, pa de xocolata i pa xinès
Pa de llet, pa de xocolata i pa xinès

Aquests últimes mesos molta gent s'ha animat a fer pa. Si encara no ho has provat però fa dies que en tens ganes, recuperem diferents receptes que amb els anys hem vist com es pastaven i es coïen en diferents programes de TV3. Els ingredients bàsics per fer qualsevol pa són la farina, la sal, el llevat i l'aigua. Però s'hi poden afegir un munt de coses més.

Et proposem tres pans de Marc Ribas i un de Gessamí Caramés, quatre de Xavi Barriga, del forn Turris; dos més de Jordi Morera, de l'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú; quatre d'Anna Bellsolà, del Baluard de la Barceloneta a Barcelona, i, per acabar, dos pans ben fàcils que Isma Prados va ensenyar a fer a "Cuina x solters". Vaja, que si no fas pa... és perquè no vols!

 

Els pans de Marc Ribas i Gessamí Caramés

Pa de llet amb sèsam

Pa de llet amb sèsam

Per fer aquest pa de llet amb sèsam, el Marc barreja farina fluixa i farina de força per obtenir la farina mitjana. Amb aquestes dues farines aconseguirem un pa esponjós i aeri. Perfecte per a un berenar d'aniversari, per exemple.

Pa de xocolata i avellanes

Pa de xocolata i avellanes
Un pa molt especial que incorpora un licor casolà que el Marc prepara amb aiguardent, avellanes, nous, canyella, anís estrellat i mel.

 

Pa xinès

Pa xinès

Un viatge a la Xina per fer aquest pa xinès. Acostuma a ser l'acompanyament dels àpats, però la Gessamí Caramés ho canvia i el fa per berenar.


Pa de Sant Jordi

Pa de Sant Jordi

Fer pa de Sant Jordi no és fàcil. Cal prepara una massa de formatge, una massa de sobrassada i una massa de nous. Però segur que seguint els consells del Marc aconsegueixes fer-lo.


Els pans de Xavier Barriga (forn Turris)

Panets de llet per esmorzar

Panets de llet per esmorzar

Uns panets de Viena molt tous, perfectes per un esmorzar o un berenar. En Xavier fa servir una amassadora automàtica. Si no en teniu, haureu de pastar a mà i anar tirant la llet a poc a poc.

Xapata d'olives, nous i bacó

Xapata d'olives, nous i beicon

Un pa molt complet que porta olives, nous i bacó. En aquest cas, la massa porta una mica d'oli i cal que reposi 24 hores a la nevera abans d'anar al forn.

Pa de sègol amb fruita seca

Pa de sègol amb fruits secs

Un pa amb farina integral de sègol que utilitza uns ingredients molt fàcils de trobar i és senzill de fer. És un pa molt energètic i calòric, perfecte per a l'hivern. Per a una quantitat petita, és perfecte amassar-ho a mà.

Pa rústic aromàtic

Pa rústic aromàtic

Farina, sal, aigua i llevat. Són els quatre ingredients per aconseguir aquest pa rústic.


Els pans d'Anna Bellsolà (forn Baluard de Barcelona)

Pa de cereals

Pa de cereals

Un pa de cereals que porta grans de sèsam, flocs de civada, llinosa fosca i germen de blat.

Pa Barceloneta

Pa Barceloneta

Un pa que es caracteritza per portar un alt percentatge de llevat natural i perquè té una conservació molt llarga. És un pa simple, però que requereix un procés molt llarg. La recepta és per fer diversos pans.

Xapata d'oli d'oliva amb sègol

Xapata d'oli d'oliva amb sègol

Un pa que utilitza farina de sègol i farina de blat. La recepta és per fer diversos pans.

Pa de pagès

Pa de pagès

Per fer aquest pa, Anna Bellsolà fa servir un 80% de farina mòlta a la pedra i un 20% de farina blanca.

 

Els pans de Jordi Morera (forn l'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú)

Pa d'espelta ecològica amb llevat

Pa d'espelta ecològica amb llevat

L'espelta és un cereal que conté més fibra i més zinc i vitamines del grup B que el blat. Amb aquesta recepta pots fer dos pans de quilo i mig.

Pa de cervesa artesana amb sègol ecològic

Pa de cervesa amb sègol ecològic

El pa de sègol conté el doble de fibra que el pa de blat i és molt adequat per combatre el restrenyiment. Amb aquesta recepta també pots fer dos pans de quilo i mig.
 

I per acabar... tres pans més d'Isma Prados de "Cuina x solters"

Pa de pipes de gira-sol

Pa de pipes de gira-sol

A "Cuina x solters", Isma Prados també va proposar un parell de receptes molt fàcils per fer pa. Aquest pa de pipes de gira-sol és perfecte per esmorzar o berenar, deia l'Isma. És perfecte per acompanyar-lo de proteïna (pernil, formatge, tonyina, truita...) A més a més, aporta molta fibra.

Pa de mel i espècies

Pa de mel i espècies
Isma Prados ens proposava aquest pa amb farina de sègol, un cereal amb molta fibra.

Pa de carbassó

Pa de carbassó

Un pa dolç molt especial que porta carbassó, ous i pinyons. L'Isma el fa amb l'ajuda de dos nens.

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut