Receptes del Marc Ribas per "Cuines"

11 sopes d'hivern contra el fred

Quan el fred d'hivern és viu, les sopes calentes reconforten i aporten escalfor al cos. "Cuines" ens proposa onze receptes ben variades: de la clàssica sopa de farigola a una més sofisticada de curri amb musclos
TEMA:
Sopes d'hivern

L'hivern és època de sopes. Escalfen el cos i també la llar, que ràpidament s'impregna de la seva flaire. Són un plat perfecte per als sopars d'hivern i funcionen tant com a entrant com a principal. En podríem cuinar una de diferent cada dia i no avorrir-ne el format. "Cuines" fa aquesta selecció d'onze sopes amb ingredients de temporada que ha preparat el xef Marc Ribas. Culleres a punt!

Quina és la millor manera de coure cigrons: amb olla de pressió o amb olla normal? En Marc ho comprova i n'acaba fent una sopa d'api i cigrons.

 

El fredolic és el bolet tardà, la traca final de la temporada de bolets. Aprofitem la seva textura gelatinosa per a fer-ne una sopa.

 

Amb els productes més humils es pot fer un plat deliciós. Sense anar més lluny, una deliciosa sopa de pobre.

 

Una sopa de reaprofitament que, en part, podem fer amb productes que tenim perduts a la nevera.

 

Com molts plats d'origen popular, aquesta sopa es fa amb productes de temporada que es troben fàcilment. Resultat? Una excel·lent minestrone.

 

Una sopa diferent, molt gustosa i equilibrada.

 

Una sabor exòtic d'espècies barrejat amb el gust marí dels musclos.

 

A "Cuines" som molt de cullera. I el consomé és un clàssic entre les sopes.

 

Els alls tendres aporten més proteïnes i hidrats de carboni que altres verdures i hortalisses.

 

La farigola és estimulant, afavoreix la digestió i la circulació.

 

El gingebre fresc és un condiment típic de la cuina oriental que pot tenir certes propietats digestives.

ARXIVAT A:
Sopes d'hivern Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES