Tres receptes amb carxofes
En truites, en crema, guisades... Receptes amb carxofes
Treu tot el partit d'aquesta verdura de temporada

15 receptes fàcils amb carxofes

Carxofes al forn, carxofes a la brasa, carxofes fregides, carxofes arrebossades... Sigui com sigui que us agradin, a "Cuines" en tenim totes les receptes

La carxofa: o l'adores o l'odies. Si ets amant d'aquesta verdura d'hivern, posa't les piles (i les botes) perquè cal gaudir-la durant la temporada. Primer en repassem les principals propietats i, després, hem seleccionat 15 receptes perquè les gaudeixis soles, amb peix, amb arròs, amb truita...

La carxofa, una de les hortalisses més riques en fibra, un nutrient molt important per a la salut digestiva. A més, té propietats diürètiques i ajuda al rendiment muscular. Per triar les millors, cal fixar-se en la tija, que ha de ser gruixuda, i en el forat, que ha d'estar ben centrat. Així ho explica el pagès Jaume Magrans al Marc Ribas a "Cuines".


El programa "Benvinguts a l'hort", d'Ada Parellada, també va dedicar un capítol a la carxofa. Sabíeu que Pablo Neruda li va dedicar una oda? O que Marilyn Monroe va ser nomenada la primera reina de la carxofa l'any 1949? O que els ministres de l'Església la van prohibir durant anys perquè la consideraven un afrodisíac de conseqüències terribles per a l'esperit?


I també Carme Ruscalleda és una gran amant de les carxofes. A "Tot es mou" ha donat consells per gaudir-la al màxim, evitar que es posi negra, cuinar-la per fer en truita, amanida o, fins i tot, en confitura.

 

Receptes amb carxofes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut