Sopes fredes
Combatre la calor amb productes de temporada
Les millor receptes de "Cuines"

Sopes fredes per a un àpat d'un dia de calor

Amb temperatures altes cal hidratar-se i consumir aliments que afavoreixen la digestió. Se us acudeix una millor manera de fer-ho que amb una sopa freda de verdures i hortalisses? Hi ha vida més enllà del gaspatxo!

El gaspatxo és, segurament, la sopa freda per excel·lència de l'estiu, però hi ha altres opcions igual o més bones per refrescar el cos mentre mengem davant el ventilador. Us proposem una desena de sopes i cremes fredes amb porro, amb remolatxa, amb cogombre, amb all, amb blat de moro... I sí, també un parell de gaspatxos!

 

Crema de cogombre, amb menta i espinacs
Un menjar molt refrescant i que treu la set. Una recepta de Gessamí Caramés, amb tocs herbacis i cítrics a base de cogombre, menta i espinacs.

 

Pel seu contingut de vegetals i fruites en cru, el gaspatxo és una font de vitamines i minerals antioxidants molt bona. És lleuger i, a més, pobre en greix. A "Cuines", Marc Ribas ens n'ha proposat un amb síndria i també amb maduixes. A més, hi afegeix uns pinyons per donar-li el punt "crunchi" i també menta, perquè sigui el màxim de refrescant.

 

 

 

Mentre fa la recepta a "Cuines", Marc Ribas explica que no se sap ben bé qui va inventar vichyssoise: la van crear uns xefs francesos a Nova York? O la van crear a França i la van començar a fer al Ritz de París? Tant se val. Sigui com sigui, és una crema freda perfecta per ajudar a passar la calor. A més, el porro és una hortalissa rica en fibra, vitamines i minerals, com el potassi i el magnesi.

 

Ja fa uns anys, a "Cuines", el xef Jöel Castanyé proposava una variant de la vichyssoise amb meló, una de les fruites d'estiu per excel·lència. El resultat: una vichyssoise encara més refrescant. 

 

I una tercera variant de vichyssoise de la mà de la cuinera i col·laboradora de "Tot es mou"Mireia Carbó. En aquest cas, cal afegir-hi poma. I la podem fer més atractiva si li afegim un "topping" de maduixes.

 

L'ajoblanco és una sopa freda andalusa fresca i molt bona. Com no podia ser d'alta manera, Marc Ribas proposa una recepta amb petites variacions, com la incorporació de sardines. Això sí, al final resulta igual de refrescant.

 

Una altra sopa freda andalusa que ha passat pels fogons de Marc Ribas és el salmorejo. Aquesta és una mica més contudent que l'anterior ja que porta pernil i ou dur. No és la recepta més convencional del salmorejo com ell mateix explica. I és que, per fer-la, el xef s'inspira en tres receptes diferents...

 

A "Cuina x Solters", fa uns anys Isma Prados ens feia una proposta molt original per a l'estiu: una sopa freda amb remolatxa i ametlles. A més, li donava un toc oriental en afegir-li una mica de curri.

 

Acompanyat de Laura Rosel a la cuina, Marc Ribas ens poposa aquesta crema freda de cogombre. La periodista explicava que ella no acostuma a cuinar massa, però es va convertir en la seva ajudant per tirar endavant aquesta crema freda.

 

Marc Ribas venia aquesta original sopa freda de blat de moro a aquells que fan cuina de supervivència però no volen fer servir precuinats. D'entre les originalitats, per evitar usar crema de llet el xef proposa lligar tots els ingredients amb alvocat. Sona bé, oi?

 

I com a colofó: el clàssic. La senzilla recpeta del gaspatxo refrescant amb els consells d'Isma Prados a "La cuina de l'Isma".  Ja saps: tomàquet, cogombre, all, pebrot verd, oli, vinagre, aigua, sal... i un toc especial: una mica de comí.

 

 

Les avantatges de les sopes fredes

La xef Carme Ruscalleda explicar al "Tot es mou" que les sopes fredes ens obren un món de possibilitats, bàsicament per no haver de dir adeu a la cullera, però sí aquelles sopes calentes i més difícils de pair i més pesants.

ARXIVAT A:
Consells de cuina
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut