10 berenars llaminers per endolcir la tornada a l'escola
10 berenars llaminers per endolcir la tornada a l'escola
Les millors receptes de "Cuines"

10 berenars llaminers per endolcir la tornada a l'escola

Galetes, pa de xocolata o magdalenes... fins i tot berlines sense gluten! No cal recórrer a la pastisseria industrial quan volem un berenar ben dolç. Et portem les millors receptes de "Cuines" per preparar un piscolabis boníssim

TEMA:
Consells de cuina

És una veritat universal: els disgustos es passen millor si ens podem emportar alguna cosa dolça a la boca. I després d'unes llargues i emocionants vacances d'estiu, per molts estudiants la tornada a l'escola deu haver estat una autèntica tragèdia. Davant d'aquesta situació, però, el perill és caure en les mans de la pastisseria industrial i altres aliments ultraprocessats. Perquè diguem sí a endolcir-nos el dia, però fem-ho en condicions.

De possibilitats n'hi ha moltíssimes. A "Cuines", Gessamí Caramés ens ha ensenyat una bona quantitat de receptes dolces, ràpides de preparar i fàcils de transportar, perfectes per entregar a la porta de l'escola després d'un dia cansat. I d'acord, no podem menjar aquestes delícies cada dia de la setmana, però són el luxe perfecte per posar la cirereta als divendres.

Aquí tens 10 opcions boníssimes per triar i remenar. A més, la majoria les tindràs enllestides en menys una hora, començant per les galetes i acabant per les berlines sense gluten.

1. Galetes de sucre i canyella

Galetes de sucre i canyella

El millor d'aquesta recepta és que és apta per nens. És senzilla i fàcil de preparar, de manera que pots sumar ajudants a la cuina i fer l'experiència molt més divertida.

2. Barretes energètiques

Barretes energètiques
Barretes energètiques

Una altra bona opció són les barretes energètiques, sobretot abans de les activitats extraescolars. Un plus d'energia per poder acabar el dia. Unes galetes de cereals faran la mateixa funció i també són la mar de bones.

3. Magdalenes de vainilla

Magdalenes de vainilla

Podem trobar magdalenes preparades boníssimes, però quan les podem menjar casolanes i acabades de fer, la cosa ja es torna espectacular. I òbviament, també tenim la seva versió més energètica: les magdalenes de cereals i llavors.

4. Financiers

Financiers

Els financiers són francesos i tenen una base d'ametlla. La llegenda diu que els va inventar una pastisseria francesa per tal que els banquers de la zona poguessin menjar dolços sense embrutar-se les mans.

5. Rotllets de canyella

Rotllets de canyella
Rollets de canyella

Els rotllets de canyella també són estrangers. De fet, són molt típics dels països escandinaus. La seva elaboració és una mica més complexa, però ja veureu que val la pena.

6. Coques fines especiades

Coques fines especiades

Les coques fines, en canvi, són típiques de les Terres de l'Ebre. Ens les va ensenyar a preparar Rosa Balsebre, del Forn de Baix, a la Fatarella. Com més bones són és untades amb melmelada de taronja.

7. Coques de patata

Coques de patata

Per contra, les coques de patata, de fines, no en tenen res. Si mai has utilitzat la patata en rebosteria, aquesta pot ser una gran opció per provar. També les pots farcir amb sobrassada.

8. Pa de xocolata i avellanes

Pa de xocolata i avellanes
Pa de xocolata i avellanes

El pa amb xocolata és el combo guanyador a qualsevol pati d'escola. Així, doncs, és evident que el pa de xocolata és un èxit assegurat.

9. Berlina farcida de xocolata

Berlina farcida de xocolata
Berlina farcida de xocolata

Paraula de la Gessamí, la berlina mai porta forat i normalment anirà farcida. Aquestes vessaran xocolata a partir de la primera mossegada. Per llepar-se'n els dits!

10. Berlina sense gluten

Donada aquesta afirmació, potser et sorprendrà que les berlines sense gluten de Marc Ribas tinguin forat. Un berenar que et posarà celíacs i no celíacs a la butxaca.

berlina sense gluten
Berlina sense gluten

 

 

ARXIVAT A:
Consells de cuina

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut