Música i art sonor: trencar la barrera del so
Extres capítol "Música i art sonor: trencar la barrera del so"

Lildami en 3D, música amb els ulls i intel·ligència artificial

Com influeixen les noves tecnologies en el món de la música i el so? Es pot fer música ballant? I amb els ulls? Aquí tens els continguts exclusius del capítol de "CTRL" dedicat a la música i l'art sonor

1. So en 3D en un tema de Lildami

Lildami es llança a la piscina sonora del 3D! Al Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat) li expliquen en què consisteix el so en tres dimensions. El so binaural és el que es grava amb dos micròfons i intenta crear en l'oient una sensació de so 3D, semblant a estar físicament al lloc on es produeixen els sons.  

Aquests són alguns sons binaurals, perquè tanquis els ulls i et deixis portar, igual que va fer Lildami al programa. Sembla que estiguis enmig de del bosc o entre cotxes de Fórmula 1, veritat?

I per què no jugar així amb la música? Els enginyers sonors d'EUrecat tenien una sorpresa guardada, el nou tema de Lildami en binaural, "Laripse".

 

2. Música amb els ulls
En Joel Bueno té paràlisi cerebral i fa música amb els ulls gràcies a EyeHarp, un instrument musical digital controlat per la mirada i el cap. Una eina que ens demostra que, gràcies a la tecnologia, la música és accessible a tothom. En Joel, juntament amb el Natxo Tarrés dels "Gossos", toquen el tema "Corren". Aquesta és l'actuació completa, inèdita, en 360 graus, per viure l'experiència immersiva.

 

 

3. Fer música amb intel·ligència artificial

Shoeg és un artista capaç de fer música amb el piano, amb sensors de moviment, amb intel·ligència artificial i amb tot el que se li posi al davant! Sabíeu que es pot fer música ballant? Ell ho té clar: "Les màquines són artistes perquè els humans som artistes". A l'Eufònic, hem assistit a l'espectacle "Acte de fe", que combina intel·ligència artificial amb idees que comparteixen diferents religions. Una màquina s'ha menjat 11.000 peces musicals i ara és la màxima especialista mundial en composició religiosa. Podeu veure l'experiència 360 graus, en el següent vídeo exclusiu.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut