Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Tots els capítols, disponibles a la carta

Què passa si a l'art hi sumem tecnologia? Neix "CTRL"

La tecnologia possibilita una manera nova d'entendre l'art i les lletres. Acosta, dignifica, democratitza i facilita l'accés a la creació i al consum CulTuRaL

El canal 33 ha estrenat el documagazín "CTRL", un programa nou que mostra que la tecnologia pot multiplicar la creació i el consum CulTuRaLs a través de les històries de creadors i creadores culturals i artístics i artístiques i d'iniciatives innovadores que posen en comú la cultura i la tecnologia.

L'equip de "CTRL" ha travessat Catalunya de punta a punta per conèixer una generació de creadors i creadores digitals que estan canviant la manera d'entendre les arts i les lletres, i hem comprovat que Barcelona és un dels pols amb més projecció del panorama europeu de la creació digital. Hem viatjat amb bona companyia. Tot el que hi hem trobat us ho presentem a "CTRL", el programa que fusiona cultura i tecnologia, al 33.

Tots plegats hem descobert que la tecnologia digital ho canvia tot. Hem vist música que va al ritme de la dansa, vídeo generat a través de l'àudio, teatre concebut com a cinema en directe, o bé, interpretat per robots. Artistes que es tornen eclèctics, autors i autores d'un nou art total. La tecnologia és una eina que potencia el que ha estat sempre la cultura: una expressió dels pensaments, les inquietuds i els valors de la societat.

"CTRL", sorgit de la primera crida conjunta de la CCMA i l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura per impulsar la creació de talents nous i formats de continguts innovadors, està format per set capítols temàtics, cada un centrat en una disciplina cultural o artística, i construïts a partir de quatre trames diferents, però interrelacionades: les històries de dos creadors o creadores digitals i de dos consumidors de cultura digital.

El lligam entre aquests personatges a cada capítol de "CTRL" permet descobrir, a través d'un relat conduït per de la veu d'Elisenda Carod, que l'eclosió digital ha contribuït a posar la tecnologia al servei de les arts i la cultura, i ha fet possibles, entre altres, projectes com obres de teatre interactives, videojocs artístics, pel·lícules creades per l'espectador, exposicions en realitat virtual, escultures impreses... Entre les persones que participen a "CTRL" hi ha cares conegudes com l'actor Josep Maria Pou i les actrius Aina Clotet i Mercè Martínez, la xef Carme Ruscalleda, els músics Lildami i Natxo Tarrés, el presentador radiofònic Quim Morales i la periodista experta en videojocs Gina Tost.

L'actor Josep Maria Pou provant unes ulleres virtuals
L'actor Josep Maria Pou provant unes ulleres virtuals

La tesi del programa és que el moment actual és de transició i, d'aquí a pocs anys, la "cultura digital" serà simplement cultura. De moment, però, conèixer les experiències que s'hi mostren permetrà als espectadors endinsar-se en un món encara força desconegut, un món de noves eines per facilitar i fer més accessible tant la creació com el consum de cultura.

"CTRL" és una producció d'E2S Contents dirigida per Dani Sala i Núria Sala, amb Jordi Cabané de realitzador i Jordi Ferrerons de productor executiu.

Tots els capítols, disponibles a la carta

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut