Els protagonistes d'"El crim de la Guàrdia Urbana"
Els protagonistes d'"El crim de la Guàrdia Urbana"
Qui diu la veritat?

Quatre capítols de "Crims" sobre el cas de la Guàrdia Urbana

Tant si els has vist però els vols rememorar, com si encara no t'hi havies posat, et proposem una marató de "Crims": quatre episodis a la carta farcits de girs inesperats

"Crims" va dedicar quatre capítols al cas de la Guàrdia Urbana, un dels casos més mediàtics tractats pel programa, que va començar el 4 de maig de 2017. El programa dirigit per Carles Porta posa llum a un cas que ara torna a ser actualitat arran l'estrena de la sèrie "El cuerpo en llamas" a Netflix.  

Carles Porta disecciona un crim amb girs inesperats. "El crim de la Guàrdia Urbana" és un especial de 4 capítols que gira entorn a l'assassinat de l'agent de la guàrdia urbana Pedro Rodríguez. Qui és la Rosa Peral? I l'Albert López?

 

Cada un dels diferents episodis mostra una versió diferent i contradictòria del que va passar la nit de l'1 de maig del 2017, la nit que va morir la víctima. Haurà de ser el jurat qui posi llum a la foscor.

 

1.- Els fets

La tarda del 4 de maig de 2017, un ciclista troba un cotxe cremat al voral d'un dels camins del Pantà de Foix. Quan un equip dels mossos s'apropa al lloc, localitzen, al maleter del vehicle, les restes del que sembla el cadàver d'una persona totalment carbonitzat.

Gràcies a la matrícula poden saber que el cotxe pertany a Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Oficialment, no consta com a desaparegut, però fa dos dies que no ha tornat a casa seva i des de llavors ningú no l'ha vist.

Els mossos reconstrueixen les seves últimes hores de vida i comencen a trobar incongruències en les declaracions de les persones més properes al desaparegut.

 

2.- La versió de la Rosa

La jutgessa crida a declarar a la parella de la víctima, també agent de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral. Explica que la nit dels fets, ella, les seves filles i el Pedro van arribar a casa sobre les 9 del vespre. Havien passat un fabulós cap de setmana en família a Roda de Berà. Però que durant tot el cap de setmana no havia deixat de rebre missatges de l'Albert, el seu ex-amant. Tenia necessitat de veure-la. La Rosa diu que des que van deixar la relació l'Albert estava obsessionat amb ella i que odiava profundament al Pedro, a qui culpava de la seva ruptura.

La versió que dóna la Rosa és pròpia d'una pel·lícula de terror. És realment l'Albert aquest diable que ella descriu?

 

3.- La versió de l'Albert

Després de la declaració de la Rosa, l'Albert no pot creure que la seva ex-nòvia l'hagi traït d'aquesta manera, culpant-lo a ell de tot.

Ara és el torn de l'Albert que explica que la nit dels fets la Rosa el va trucar a la nit i li va demanar ajuda, que estava molt nerviosa i gairebé no s'entenia el que deia. Però que li repetia que siusplau anés a casa seva. A les 3 de la matinada hi va anar i, segons l'Albert, res va anar com va explicar la Rosa a la seva declaració en seu judicial. La seva versió és totalment diferent.

És l'Albert una víctima de la manipulació de la Rosa?

 

4.- La versió del jurat

El cas de la Guàrdia Urbana arriba a judici amb dues versions completament contradictòries. Tot i així, la fiscalia i l'acusació particular estan convençudes que, en realitat, van cometre el crim entre tots dos. Però tenen pocs elements per demostrar-ho. I no hi ha cap prova que pugui assegurar quina va ser l'hora del crim, de quina manera el van matar, qui va ser l'autor material i, sobretot, perquè el van matar.

En aquest capítol coneixerem la veritat oficial del cas de la Guàrdia Urbana i el que el jurat va considerar que havia passat la nit de l'1 de maig de 2017.

 

'Crims' torna aquest setembre amb el crim de la Guàrdia Urbana
"Crims" torna amb una marató sobre el cas de la Guàrdia Urbana

 

Crims

"Crims" és una sèrie de "true crime" que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir. Carles Porta presenta els casos des de l'estudi de Catalunya Ràdio amb una breu introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanya tot el capítol, amb un to i un estil que atrapen i connecten amb l'espectador. A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut