El cas Piris estrena la segona temporada de "Crims"
El programa torna a la graella de TV3 amb el cas d'assassinat de Ricardo Piris Piris. L'agost del 2000 el van trobar mort a ganivetades a casa seva. Qui el va matar?
El cas Piris estrena la segona temporada de "Crims"
La crònica negra catalana

El cas Piris estrena la segona temporada de "Crims"

El programa torna a la graella de TV3 amb el cas d'assassinat de Ricardo Piris Piris. L'agost del 2000 el van trobar mort a ganivetades a casa seva. Qui el va matar?

El Paco està preocupat pel seu client Ricardo Piris Piris. L'home és el que se'n diu un parroquià de l'establiment que regenta a Lloret de Mar, però fa uns quants dies que no el veu a la barra. És molt estrany perquè el Ricardo és un jubilat extremeny sense fills que, si no és a casa, és al bar Pensión Rosi.

Abans d'anar a comissaria a denunciar la desaparició, el Paco ha anat a buscar el Ricardo, però, tot i que les finestres estan obertes i sent el telèfon del Ricardo sonant, ningú li contesta quan truca. Quan els Mossos arriben per socórrer l'home imaginant-se que ha tingut un accident, es troben el Ricardo cosit a punyalades al mig d'un bassal de sang. Sigui qui sigui qui l'ha mort, ha de ser una persona molt forta perquè les ganivetades són tan profundes que han arribat a traspassar el cos i tenen orifici d'entrada i de sortida. Les escales estan tacades amb sang de l'agressor i a la cuina hi ha un refresc de llimona obert, però més enllà del llindar de la porta el rastre del crim es perd en la foscor. Els investigadors trobaran la primera i única pista al penis del mort. Després de sis mesos investigant i prenent declaració a tots els habituals del bar Pensión Rosi, una carta ho canviarà tot. Potser no havien buscat mai on calia buscar.      

Nova temporada

Carles Porta torna a presentar els casos des de l'estudi de ràdio amb una breu introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanyarà tot el capítol, amb un to i estil que connecten amb l'espectador i l'atrapen.

A "Crims" no hi ha experts parlant de la seva feina, hi ha protagonistes -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.

La sèrie, amb dotze capítols nous, tornarà a crear seqüències i construirà personatges amb els quals l'espectador viurà un còctel de tensió i emocions: històries reals explicades amb elements i recursos de ficció. El cas de Ricardo Piris Piris, el crim del carrer Santaló, les desaparicions de la urbanització de Ca n'Amat o el crim de la flor a l'orella, entre d'altres, són alguns dels nous casos, un total de nou, que es presentaran en aquesta nova temporada.

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada.

 

 

 

 

Anar al contingut