Carles Porta, director i presentador de "Crims"
Carles Porta, director i presentador de "Crims"
El programa que mostra la cara més fosca de l'ésser humà

"Crims", de TV3, guardonat als 21 Premis Ràdio Associació

La 21 edició dels Premis Ràdio Associació ha distingit amb el guardó audiovisual "1924" la versió televisiva del programa "Crims", de TV3, dirigit per Carles Porta

Ràdio Associació de Catalunya ha fet públics els guanyadors dels 21ns Premis Ràdio Associació aquest migdia en una roda de premsa a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En una edició en què destaca l'aposta de les emissores per acompanyar i informar els oients durant la pandèmia, ha tornat a fer un nou rècord de participació, amb 117 candidatures.

En l'àmbit audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el guardó "1924" al programa "Crims", la versió televisiva de l'espai radiofònic dirigit i presentat per Carles Porta, amb què TV3 ha fet "una proposta audiovisual excel·lent que, tot i mostrar la cara més fosca de l'ésser humà, presenta la narració dels fets d'una manera trepidant, detallant el procés de les investigacions, la seva complexitat i les dificultats per trobar la veritat. Així s'aconsegueix que l'audiència tingui la sensació de participar en els enigmes que la investigació planteja i en la seva resolució".

En la categoria de Millor Programa de Ràdio, el premi ha estat per a "El búnquer", que s'emet les nits de dilluns a divendres a Catalunya Ràdio. El jurat ha valorat que és "un programa multimèdia que valent-se de l'humor, la ironia i el sarcasme reflexiona sobre fets diversos, tot aprofitant la clandestinitat del local on es realitza i les ments irreductibles d'en Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell".

En l'apartat d'innovació, ha rebut una menció de qualitat "Catalunya any 0. Escoltar el virus", un podcast de la revista digital La Mira emès per Catalunya Ràdio "que mostra de primera mà com ha treballat durant tres mesos un equip periodístic que ha seguit la situació d'un país confinat i que forma part d'un projecte transmèdia que inclou una exposició, fotogaleries i un llibre".

El jurat d'aquesta edició dels Premis Ràdio Associació ha estat presidit per Carles Solà i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit.

L'entrega dels 21ns Premis Ràdio Associació es farà el dijous 10 de juny, a partir de les 19.30, a l'Auditori ONCE de Barcelona, amb assistència restringida als guanyadors, seguint les mesures de seguretat per la pandèmia. L'acte també es podrà seguir a través del web.

Anar al contingut