El duo de Mataró no ha dubtat!

Berta Clapés, triada per The Tyets com la tercera finalista de "Cover"

Ha arribat el torn dels mataronins de triar el seu cover preferit per enviar a la final. I com no podia ser d'una altra manera, la transgressió i l'originalitat han estat factors clau per decidir, dues característiques on ella ha destacat. Serà la guanyadora dels 10.000 euros?

Aleix Serra - David Moschini

Després d'una dura gira de concerts, l'Oriol de Ramon i el Xavier Coca es van agafar un descans de fer música per passar a escoltar-ne: han rebut amb molta sorpresa i orgull tots els covers que ha inspirat la seva discografia amb "The Tyets". I, com es podia esperar dels creadors del "trapeton", l'originalitat en els ritmes ha estat clau per triar la seva finalista, la Berta Clapés.

No ha fet servir cap instrument per crear la seva versió a "Cover". Bé, almenys no els que estem acostumats a sentir. Servint-se dels elements que tenia per casa, com ara una cafetera, paper higiènic o una bota, la nova finalista del concurs 100% en línia de TV3 va captivar el grup de Mataró amb un cover diferent i amb molt d'encant: com ells mateixos han dit, és un cover fet des del cor i amb un resultat molt professional. A més, el fet d'utilitzar objectes quotidians representa fidelment la filosofia de la seva cançó "Amics, tiets i coneguts":

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cover TV3 (@covertv3)

 

La Berta Clapés va decidir suplir amb molta creativitat el fet de no tocar cap instrument de percussió. Així va sorgir la idea de fer aquest cover, equipada amb un micròfon, els objectes que tenia a mà i molt de talent.

Però res millor per conèixer-la que a través de les seves influències musicals, un viatge que ella mateixa ens descriu a les nostres preguntes:


Com va sorgir la idea de fer música amb objectes?

Vaig començar a fer aquest tipus de vídeos perquè ho vaig veure en una artista que m'agrada molt, la Nina Nesbitt. També parlava bastant de la producció musical i la figura de la dona productora, una cosa que no m'havia plantejat mai. Però en veure aquests vídeos, i en plena pandèmia, vaig agafar un micro i vaig començar a experimentar fent producció amb objectes, primer com a diversió i al final fent demos de les meves cançons originals.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cover TV3 (@covertv3)Quins artistes t'inspiren musicalment?

Principalment, la Taylor Swift i l'Ed Sheeran, que vaig escoltar molt als meus inicis de fer música. També Els Amics de les Arts, que per mi són molt referents de la música catalana. Suposo que el que tenen tots ells en comú, i que m'he emportat jo, és la narrativa de les seves cançons, que és un punt que considero que em defineix com a artista, les meves lletres.


Per què vas triar The Tyets per fer el teu cover?

Em sembla que la seva forma d'escriure és genial, molt divertida i que reflecteix perfectament la nostra generació. Crec que el meu toc personal de fer música amb objectes combina bastant bé amb la cançó en si.


Què t'ha semblat la seva versió? Recorda que la podràs votar a partir del 24 de novembre a tv3.cat/cover. A més, només per participar-hi entraràs al sorteig d'uns auriculars i uns altaveus Bluetooth per escoltar la teva música preferida!

No et perdis el dia a dia del concurs a l'Instagram de @CoverTV3, la web de TV3.cat/cover, el canal de YouTube, el TikTok i les apps per a mòbils i televisors connectats de TV3.

"Cover" és una producció de TV3 en col·laboració amb Mamba Media i una aposta de Televisió de Catalunya per a la distribució de continguts digital-first adreçats als més joves a través dels mitjans digitals de la CCMA.

ARXIVAT A:
Tv3TelevisióMúsica
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut