Orsai permanent

Corea del Nord i els canvis infinits

Us expliquem els secrets d'una selecció que estava formada íntegrament per militars i descobrirem l'altra cara de Corea del Nord al Mundial

Corea del Nord va ser la selecció revelació al Mundial d'Anglaterra 1966 després d'eliminar Itàlia i arribar a quarts de final. Estava formada íntegrament per militars i desplegava un domini físic increïble, per això va estendre's ben aviat un rumor: com que s'assemblaven tant els uns als altres, a la mitja part entraven onze jugadors de refresc sense que ningú se n'adonés. Llegenda o veritat?

Aquesta és la segona història d'"Orsai permanent", la sèrie de reels en la qual Andreu Juanola ens convida a descobrir l'altra cara del Mundial de futbol i centra la mirada en allò que passa a fora del terreny de joc. 

 

 

En aquest segon capítol descobrim una altra història curiosa. El 1966, Corea del Nord no va portar jugadors professionals al Mundial, sinó que hi va anar amb militars. La seva actuació va estar envoltada de molta especulació. La superioritat física que van exhibir, sobretot davant una Itàlia que tenia alguns dels millors jugadors del moment, i la semblança física dels components de l'equip nord-coreà, en què tots portaven el mateix pentinat, va fer que es rumoregés que la mitja part canviaven els 11 jugadors per un equip nou.

 

Van estar a punt de donar la sorpresa i classificar-se per la semifinal del Mundial. Van marxar a la mitja part dels quarts de final amb un 0-3 al marcador. Però els jugadors que van participar en la segona, els mateixos, o 11 de nous com diu la llegenda, van acabar derrotats per 5-3 davant la Portugal d'Eusebio. 

 

Anar al contingut