Diumenge, a les 21.55, al 33

Concerts confinats: Cesk Freixas, El Petit de Cal Eril i Clarence Bekker

La crisi del coronavirus ha reclòs tothom a casa, tret dels serveis essencials. Els músics no en són una excepció. Des del confinament han fet mostra del seu talent i de la seva voluntat de seguir al peu del canó oferint concerts confinats. El 33 vol portar als espectadors aquest treball.
El Petit de Cal Eril, 5 músics tocant des de llocs diferents

Molts músics estan oferint cada dia, generosament, cançons per mantenir l'esperança, cançons originades arran d'aquesta situació, cançons del seu repertori o també del repertori d'altres artistes molt populars. Ho han fet peça a peça o en concerts sencers que han penjat a les xarxes socials.

El 33 emetrà aquest diumenge tres concerts confegits de tres maneres diferents des del confinament.

El primer és un recull d'algunes de les cançons que ha publicat el cantautor Cesk Freixas al seu canal de Youtube, enregistrades a diversos racons de casa seva. Són 16 cançons que van des de temes propis a cançons que esdevenen himnes com "Bella Ciao", o infantils com "Puff, el Drac Màgic", passant per temes de Lluís Llach o Sau.

El Petit de Cal Eril, 5 músics tocant junts des de llocs diferents

Seguidament, s'oferirà el concert en confinament d'El Petit de Cal Eril: desafiant la teoria de la relativitat i altres premisses còsmiques, ofereixen un concert metafísic des de cinc llocs diferents a la vegada, sumant les actuacions dels seus cinc membres confinants en cinc espais llunyans.

Aquest concert es va emetre en directe dins el Cuarentena Fest, i inclou noves interpretacions de quatre temes emblemàtics del recent disc "Energia fosca", a més de dos clàssics del grup com "El plor" i "Amb tot".

 

Finalment, el tercer concert és d'un artista internacional, l'holandès Clarence Bekker, resident de fa temps a Barcelona. El 28 de març va enregistrar des del seu confinament domèstic "Live From Barcelona", que ha tingut ja 45.000 visualitzacions d'arreu del món.

Cicle de concerts al 33

El 33 té previst encetar pròximament un cicle de concerts enregistrats abans del confinament. Són concerts que molts artistes del país han cedit gratuïtament mentre duri aquest temps crític. També s'hi podran veure, de nou, concerts que TV3 ha enregistrat els últims anys.

Tot això és gràcies al recent acord amb l'Acadèmia Catalana de la Música per a poder oferir als espectadors concerts de tota mena i de tots els gèneres fins que s'acabi l'estat d'alarma a causa de la pandèmia del coronavirus.

Anar al contingut