cartell "Gran concert per a les persones refugiades"

El dissabte 11 de febrer, TV3 i Catalunya Ràdio transmetrem el concert en directe -TV3 en exclusiva per a televisió-, des del Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquesta és la nit més esperada de la campanya solidària Casa nostra, casa vostra. Un gran espectacle dirigit per La Fura del Baus, companyia teatral mundialment reconeguda que acompanyarà escenogràficament tot l'espectacle, i que comptarà amb actuacions de moltíssimes personalitats del món de la música i les arts escèniques que es sumaran a la campanya i oferiran, de manera altruista, el seu art.

Els objectius principals del concert són sensibilitzar i desestigmatitzar. Amb els fons recaptats es sufragaran les despeses de producció del concert i es finançaran diversos projectes que treballen en el marc de les migracions. Aquests projectes seran escollits per un grup d'avaluadors i experts, externs a la campanya.

El concert, de prop de tres hores, està concebut com un espectacle integral en què es volen explicar aspectes de la crisi dels refugiats que estem vivint. Consta de tres grans blocs temàtics. El primer fa referència a les causes de la crisi; el segon, al mar, com a exemple del llarg camí que fan els refugiats fugint de la situació de desastre als seus països; el tercer bloc de l'espectacle parla de l'estancament, l'arribada a Europa i el tancament de fronteres amb els camps de refugiats.

La direcció de l'espectacle és a càrrec de Ruben Wagensberg i Lara Costafreda, amb direcció artística i escenogràfica de Carlus Padrissa i La Fura del Baus; la producció és de Primavera Sound i la realització televisiva és a càrrec de Paulí Subirà, amb la col·laboració de Mediapro, TV3, Sobatech, Muxart, Polecam i Flying Free Films, entre moltes altres empreses que col·laboren desinteressadament en la producció de tot l'esdeveniment i la campanya Casa nostra, casa vostra.

A l'espectacle també s'hi sentirà la veu de refugiats, sigui amb vídeos testimonials de persones refugiades de la guerra de Síria, sigui en directe. Hi haurà les actuacions d'artistes com ara Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Manolo García, Sílvia Pérez Cruz, Txarango, Marina Rossell, Paco Ibáñez, el grup vocal In Crescendo –guanyador del programa de TV3 "Oh Happy Day"–, Joan Dausà, Antonio Orozco, Sopa de Cabra, Jaume Sisa, Amaral, Farruquito i Los Chichos, entre moltes altres figures artístiques i musicals.

Les arts escèniques també hi seran representades: Clara Segura, Eduard Farelo, Sílvia Bel o, també, els Peripatètics de la sèrie de TV3 "Merlí".

Un dels moments esperats serà, sens dubte, l'actuació conjunta de les quatre principals colles castelleres del país. Els Castellers de Vilafranca, la Vella de Valls, la Jove de Tarragona i els Minyons de Terrassa s'han posat d'acord per fer un castell de germanor. Per primera vegada en els 225 anys d'història del món casteller, les quatre colles de deu actuaran juntes unint els seus colors en un castell que vol fer present l'esforç col·lectiu, la integració, la força i el valor que les colles representen.

L'objectiu del concert és sensibilitzar sobre la crisi humanitària que comporta la crisi migratòria fruit de les guerres; posar cares, noms i històries a les persones refugiades; desestigmatitzar-les, reivindicar-ne l'acollida i recaptar fons per finançar projectes que treballen en el marc de les migracions. Un grup d'avaluadors i experts, externs a la campanya, escolliran els projectes destinataris dels fons d'entre tots els que es presentin.

La conducció de la transmissió per TV3, a les 21.55, serà a càrrec de Gemma Ruiz, amb connexions al "backstage" per poder tenir la reacció dels músics durant l'espectacle. El concert es podrà seguir també a internet per "streaming" a través de TV3.cat.

Ricard Ustrell, Mercè Folch i Blai Marsé seran els conductors de la transmissió per part de Catalunya Ràdio, des de les 21.45. Xènia Santigosa aportarà tota la informació des del "backstage".

El concert "Volem acollir" és possible gràcies a l'aportació desinteressada de l'associació Casa Nostra, Casa Vostra, amb Mediapro, TV3, Primavera Sound, La Fura dels Baus, Canet Rock i moltíssimes empreses de tots els àmbits que s'han sumat a la campanya pro acollida de refugiats i a promoure un Gran Concert per a les Persones Refugiades.

Anar al contingut