De la mà d'Àngel Llàcer, "Còmics" reviu els millors moments dels protagonistes de cada programa, els fa descobrir al públic més jove i té la vocació de convertir-se en una sèrie patrimonial sobre els grans genis de l'humor a Catalunya, entre ells Eugenio, La Trinca, Pepe Rubianes, Mary Santpere, Gila, Rosa Maria Sardà, Joan Capri i Tricicle. "Còmics" també dedicarà un programa als imitadors i un altre a repassar l'humor que els espectadors han pogut gaudir a través de TV3.

"Còmics" és humor, entreteniment i divulgació. El to del programa és d'un gran rigor de fons per sostenir un contingut divertit i amb moltes sorpreses. No té un rerefons nostàlgic, sinó més aviat de tendresa i d'admiració. Els espectadors hi descobriran aspectes inèdits sobre els protagonistes, s'acostaran als que els van conèixer de més a prop i compartiran vivències i impressions amb personalitats conegudes que els van gaudir com a espectadors.

"Còmics" és un espectacle amb un mestre de cerimònies molt especial: Àngel Llàcer articula el fil narratiu del programa, canta, actua, entrevista i es desplaça a localitzacions exteriors per conversar amb personatges relacionats amb els protagonistes de cada episodi. El format combina els gèneres d'entreteniment de plató i de docuxou, i l'Àngel facilita que el programa passi amb gran naturalitat d'un gènere a l'altre.

El quarter general del programa se situa en una sala teatre amb escenari i barra de bar incorporada, en un ambient molt càlid i proper. El públic assistent queda molt integrat en l'acció, la qual cosa propicia el clima de proximitat. Dins d'aquest decorat hi ha situacions en cinc localitzacions diferents: l'escenari, la barra de bar, el backstage, els camerinos i el piano de Manu Guix, que està instal·lat enmig del públic i de cara a l'escenari.

A "Còmics", Àngel Llàcer té dos col·laboradors fixos. D'una banda, Manu Guix, que l'acompanya amb el piano en els números musicals i ambienta i dóna caliu a les seqüències del teatre. De l'altra, el senyor Bohigues, un cambrer bocamoll, gandul i poca-solta que aporta la seva visió decalada de la realitat per descriure personatges i situacions. En Manu i el senyor Bohigues tenen molt bona relació entre ells, però semblen conxorxats per prendre-li el pèl a l'Àngel.

El programa selecciona imatges d'arxiu amb les millors actuacions de cadascun dels protagonistes de cada capítol. Aquestes imatges s'enriqueixen sempre amb testimonials de personalitats conegudes (actors, presentadors de televisió, periodistes, escriptors, humoristes...), que parlen sobre el protagonista de cada programa compartint experiències amb l'espectador: ens expliquen què els agradava d'ell, com el van descobrir, quines vivències els va proporcionar... D'aquesta manera, a "Còmics" s'estableix un vincle emocional a tres bandes entre el protagonista, el personatge i l'espectador.

En cada capítol de "Còmics" reproduïm damunt de l'escenari números i gags actualitzats del protagonista, interpretats per personatges molt coneguts en cameos que tot sovint els porten molt lluny del seu context habitual. Així, Josep Maria Gay de Liébana, Helena Garcia Melero, Bernat Soler, Antoni Bassas o Pilar Rahola, entre altres, protagonitzaran alguns moments insòlits. Pel plató del programa també desfilaran artistes, actors o humoristes com Lloll Bertran, Carlos Latre, Joel Joan, Clara Segura, Peyu, Toni Albà, Mònica Glaenzel, Joan Carlos Ortega, Jango Edwards, Pep Plaza, Manel Fuentes, Boris Izaguirre, Tomeu Penya, Aina Clotet, Cesc Casanovas, Leo Bassi...
 

Crèdits

Idea original
Jordi Roca i Jordi Ferrerons

Direcció
Jordi Roca

Presentació
Àngel Llàcer

Realització
Oriol Bosch

Producció
Tatiana Iriarte

Producció executiva
Jordi Ferrerons

Subdirecció
Xavier Vidal

Guió
Jordi Roca
Sergi Torres
Toni Mata
Oriol Rodríguez Artola
Tomàs Fuentes
Jordi Esteller

Redacció
Sergi Torres
Marta Tañà
Joan Domingo

Música original
Manu Guix

"Senyor Bohigues"
Eduard Biosca

Ajudant de producció
Elisabet Sànchez

Auxiliars de producció
Laura Aguilera
Loli Sevillano
Eneko Basterra

Ajudant de realització
Ana Garcia

Direcció de fotografia
Jordi Bransuela

Edició
Hèctor Cornelles
Eduardo Chibás

Grafisme
Pau Gascon

So directe
La fábrica de carbón

Postproducció d'àudio
Toni Barraseta

Cap tècnic
Ángel Vílchez

Escenografia
Zeroquatre

Estilisme, maquillatge i perruqueria
Atelier

Continguts digitals TV3
Jordi Salvat
Sònia Gonzàlez
 
Una producció de TV3 amb la col·laboració de Lavinia Audiovisual i 7 y Acción.

Anar al contingut