Una pel·lícula amb participació de TV3

Comença el rodatge d'"Uno para todos", amb David Verdaguer

L'1 de juliol va arrencar el rodatge del film "Uno para todos", dirigit per David Ilundain, amb guió de Valentina Viso i Coral Cruz, i protagonitzat per David Verdaguer

L'escola Sant Martí, d'Arenys de Munt, és on s'enregistren les escenes interiors de la pel·lícula "Uno para todos", el segon llargmetratge del director David Ilundain ("B de Bárcenas"). La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí (Aleix), interpretat per David Verdaguer ("Estiu 1993", "Els dies que vindran"), que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Clara Segura ("Una pistola en cada mano"), Patricia López Arnaiz ("La peste"), Betsy Túrnez ("El rei borni") i Ana Labordeta ("Planes para mañana") i un grup de 18 nens completen el repartiment d'aquest llargmetratge que es roda a diferents localitzacions de Catalunya i Aragó des de l'1 de juliol, un rodatge que durarà 6 setmanes.

La pel·lícula és una història de superació, d'esperança i de la necessitat de perdonar i de saber demanar perdó en un entorn en què les diferències culturals i generacionals són evidents.

"Ja havia fet de professor en una altre pel·lícula, però a la Universitat. En aquest cas, el paper és molt diferent, perquè el mestre es troba amb una classe complicada", explica David Verdaguer

L'Aleix ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, i es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells. Verdaguer afegeix:

"Els temes que es toquen són una mica delicats, però crec que no és una pel·lícula pedant ni gens pretensiosa, no vol aportar cap moralina, vol reivindicar el paper de l'educador, una persona que cada dia ha de fer una obra de teatre davant de petits espectadors, als quals ja d'inici no els interessa el que es dirà. És també un tribut i un ‘treure's el barret' a tot aquella gent que fa la tasca de mestre."

El director David Ilundain explica que:

"'Uno para todos' vol parlar dels valors de l'educació, de tots aquells mestres que hem tingut que han estat especials i que ens han marcat."

Ilundain vol destacar el conjunt d'actors infantils, que són una part molt important d'aquest film. Es tracta d'un grup de nens seleccionats després d'un càsting extens i complet que es va fer a Saragossa.

"Tenim un càsting de luxe, el formen un grup de nens que han sortit d'un procés de selecció molt llarg i que fan una feina increïble. Cada dia de rodatge ens aporten sorpreses amb la seva naturalitat! Molts d'aquests nens no són actors, i és una experiència nova per a cada un, que estan allotjats en una casa de colònies amb els seus pares, aquests dies de rodatge. Per ells és tota una aventura."

"Uno para todos" s'estrenarà el 2020. És una producció d'Inicia Films, Fasten Films, A Contracorriente Films, Bolo Audiovisual, Uno para Todos AIE i Amalur AIE, amb la participació de TV3, TVE, Movistar+ i Aragón TV, i amb el suport d'ICAA, ICEC, el govern de Navarra i MEDIA Europa Creativa.

 

SINOPSI:
La pel·lícula gira al voltant d'un professor interí que assumeix la tasca de ser tutor de sisè de primària en un poble completament desconegut per a ell. Quan descobreix que ha d'integrar un alumne malalt a l'aula, es troba amb un problema encara més gran: cap dels seus companys no vol que torni a classe amb ells.

 

FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

  • Direcció: David Ilundain
  • Guió: Valentina Viso i Coral Cruz
  • Producció executiva: Valérie Delpierre i Adrià Monés
  • Intèrprets: David Verdaguer, Clara Segura, Patricia López Arnaiz, Betsy Túrnez i Ana Labordeta
  • Direcció de fotografia: Bet Rourich
  • Música original: Zeltia Montes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut