Greta Fernández és l'Isa, a "Unicorns", l'òpera prima d'Àlex Lora
Greta Fernández és l'Isa, a "Unicorns", l'òpera prima d'Àlex Lora
Amb la participació de TV3

Comença el rodatge de la pel·lícula "Unicorns"

Aquests dies, Barcelona passa a ser escenari del rodatge de la pel·lícula "Unicorns", dirigida per Àlex Lora. El llargmetratge, amb la participació de TV3, explora els límits i les contradiccions de la vida urbanita millennial a través de la mirada de l'Isa, interpretada per Greta Fernández.

Després de començar a Alacant, el rodatge d'"Unicorns" continua ara a Barcelona. El primer llargmetratge d'Àlex Lora té un repartiment de film coral: encapçalat per Greta Fernández ("La hija de un ladrón", "La enfermedad del domingo"), l'acompanyen Elena Martín ("La dona del segle"), Alejandro Pau, Nora Navas ("Les de l'hoquei", "El cor de la ciutat", "La dona del segle"; "La llum d'Elna", "La vampira de Barcelona", "Libertad"), Pablo Molinero ("La mort de Guillem") i Lídia Casanova, entre d'altres. A més de dirigir "Unicorns", Lora també forma part de l'equip de guionistes, al costat de Pilar Palomero ("Las niñas"), Marta Vivet i María Mínguez.

La trama ens presenta l'Isa, una jove que ho té tot. És intel·ligent, guapa, jove, espontània i segura de si mateixa. Feminista i poliamorosa, defensa la seva vida amb dents i ungles. Quan el Guillem li proposa que siguin una parella monògama, l'Isa no està segura de voler canviar la seva manera de viure. Davant d'aquesta indecisió, el Guillem decideix trencar la relació i l'Isa ha de tornar a casa de la seva mare.

"La pel·lícula explora a través dels ulls de l'Isa, i de la seva particular mirada, les limitacions d'una urbanita millennial en una realitat inesgotable. La infinitat de possibilitats que se li obren al davant i l'oportunitat de provar-ho pràcticament tot la poden portar al límit de quedar-se sense res."- Àlex Lora

Vivint en un món d'aparences i comoditats, els dubtes entre nous i antics amors, la fascinació per nous amics que fan que deixi enrere els antics, i els dubtes professionals davant de la seva moderna però precària feina, faran que les contradiccions de l'Isa i el seu estil de vida surtin a la llum i el seu món es vagi ensorrant.

"Unicorns" és un retrat d'una generació que busca, entre altres coses, redefinir el paper de la dona i la seva participació activa en les decisions vitals. Un microcosmos cosmopolita que conjuga a través de la mirada de l'Àlex una estètica de cinema independent i, alhora, una temàtica global." - Valérie Delpierre, productora.

Amb una llarga trajectòria com a autor de curtmetratges, Àlex Lora ha fet treballs destacats com "Odysseus' Gambit" (Sundance 2012), "Godka Circa" (Sundance, Premi Gaudí i Festival de Màlaga 2014), "Thy Father's Chair" (IDFA 2015 i Documenta Madrid 2016) i "El cuarto reino" (Festival de Màlaga, Documenta Madrid i Sant Sebastià 2019, i Premi Gaudí 2020).

"Unicorns" és una producció  d'Inicia Films ("Las niñas", "Uno para todos", "Estiu 1993") i Jaibo Films ("Espíritu Sagrado"), amb la participació de TV3, que es preveu que s'estreni als cinemes l'any 2022.

Anar al contingut