"Mediterráneo", la película d'un viatge d'Òscar Camps i Gerard Canals, el setembre de 2015
"Mediterráneo", la pel·lícula d'un viatge d'Òscar Camps i Gerard Canals el setembre del 2015
Amb la participació de TV3

Comença el rodatge de "Mediterráneo", basada en un del viatges de rescat d'Open Arms

El 4 de setembre va començar a Grècia el rodatge de "Mediterráneo", dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López i Àlex Monner. La pel·lícula, amb la participació de TV3, explica les històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar.

Durant vuit setmanes, Atenes, Lesbos i Barcelona seran els escenaris del rodatge de "Mediterráneo", una producció basada en una història real, que té com a punt de partida el viatge que van emprendre dos socorristes de Badalona, Òscar Camps i Gerard Canals, el setembre del 2015. Va ser després de veure la terrible fotografia publicada a la premsa d'arreu del món d'Aylan Kurdi, un nen que va ser trobat mort a la riba del Mediterrani. Des d'aquell moment, centenars d'herois anònims han salvat més de 100.000 vides al mar a través de l'ONG que van fundar, Open Arms.

Per tirar endavant aquesta pel·lícula, els productors tenien clar que el director havia de ser un cineasta "amb capacitat d'explicar històries humanes amb la proximitat o la distància que requereixen". Marcel Barrena (director de "100 metros" i "Món petit") va ser l'escollit per embarcar-se en el projecte d'explicar aquesta història èpica, i durant més de quatre anys ha estat treballant, juntament amb la guionista Danielle Schleif, per documentar-se i investigar sobre el terreny perquè aquesta ficció tingui la màxima veracitat possible. En aquesta preparació colze a colze, els han ajudat Open Arms, socorristes i refugiats, a més dels nombrosos viatges a Grècia, amb l'objectiu de construir un guió emotiu, fidedigne i veraç

Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner, i Patrícia López Arnaiz,  acompanyats d'un repartiment internacional, formen part del repartiment d'aquest film que explica com els dos socorristes viatgen fins a Lesbos (Grècia) impactats per la fotografia d'un nen ofegat en aigües del Mediterrani. En arribar descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant el mar en precàries embarcacions i fugint de conflictes armats. Tot i això, ningú fa tasques de rescat. Juntament amb l'Esther (Anna Castillo), el Nico (Sergi López) i altres membres de l'equip lluitaran per donar suport a milers de persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que els canviarà la vida. "Mediterráneo" és una lluita per sobreviure al mar, un medi moltes vegades hostil en què cada vida compta.

En paraules de Marcel Barrena, "'Mediterráneo' està concebuda com una pel·lícula dinàmica, sensible i esperançadora, sense perdre l'essència que suposa explicar una història real, en unes platges on aquesta realitat incomprensible es viu cada dia".

És una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures i Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme.

 

Anar al contingut