Comença el rodatge de la coproducció de TV3 "Frederica Montseny, la dona que parla"

S'ha començat a rodar la coproducció de TV3 "Frederica Montseny, la dona que parla", un film dirigit per Laura Mañá i protagonitzat per Màrcia Cisteró i Emilio Gutiérrez Caba. La pel·lícula explica la història de la líder anarcosindicalista que va acceptar el càrrec de ministra de Sanitat durant la Segona República, fet que la va convertir en la primera dona ministra a Europa.

Dilluns, 5 d'octubre, es va començar a rodar la coproducció de TV3 "Frederica Montseny, la dona que parla". La pel·lícula parla del conflicte intern d'una dona valenta i idealista que s'haurà de qüestionar a si mateixa fins a esdevenir poderosa i pragmàtica. El film vol retre homenatge a una dona extraordinària del passat, amb unes conviccions molt actuals.

"Frederica Montseny, la dona que parla" està dirigida per Laura Mañá ("Te quiero, imbécil", "Concepción Arenal", "Clara Campoamor", "La vida empieza hoy") i protagonitzada per Màrcia Cisteró ("La hija de un ladrón") i Emilio Gutiérrez Caba. Els acompanyen Óscar Muñoz, Miquel Gelabert, Ivan Benet, David Bagès, Fran Nortes, Pep Ambrós i Candela Moreno. El guió és de Rafa Russo ("Clara Campoamor", "Lluvia en los zapatos", "Amor en defensa pròpia) i Mireia Llinàs ("Estoy vivo", "Solo química") i la producció de Miriam Porté en col·laboració amb Pedro Pastor.

Fins a quin punt val la pena trair els propis ideals pel que sembla un bé major? En plena Guerra Civil espanyola, la influència de l'anarcosindicalisme porta el govern de la República a incloure ministres anarquistes, entre ells Frederica Montseny, una de les dirigents més influents del moviment. Montseny accepta el càrrec a contracor, perquè no creu en les formes de poder, però ho veu com l'única opció efectiva per evitar l'auge del feixisme. Això la converteix en la primera dona ministra de l'Espanya. Però la guerra l'acaba guanyant Franco i Montseny s'ha d'exiliar a França. Allà s'enfronta a un judici d'extradició, en què, si vol guanyar, s'ha de mostrar com a àvida defensora de la República. Ella s'hi nega, ja que es penedeix de la seva decisió d'entrar al govern. Però, si perd el judici, retornarà a l'Espanya franquista, on serà executada. Frederica ha de decidir entre anar en contra de les seves conviccions o conservar la vida.

El rodatge, que durarà quatre setmanes, tindrà lloc a València, Sueca i Sant Isidre de Benaixeve. És una producció de Distinto Films en coproducció amb Televisió de Catalunya i Voramar Films, amb la participació d'À Punt Mèdia, el suport de Creative Europe Media Programme of the European Union i del Departament de Cultura i la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura i l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut