Perquè la Txell de "Com si fos ahir" és la companya de pis insuportable
Mai és tard per compartir pis, fins i tot als 50 anys. Però, si tens una companya de pis com la Txell, els problemes de convivència estan assegurats. Si la Lola no s'hagués quadrat per fer-la fora, les impertinències del seu dia a dia ens farien saltar del sofà més d'una vegada.
Perquè la Txell de "Com si fos ahir" és la companya de pis insuportable
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Creix el recel entre les "flatmates" de "Com si fos ahir"

Perquè la Txell de "Com si fos ahir" és la companya de pis insuportable

Mai és tard per compartir pis, fins i tot als 50 anys. Però, si tens una companya de pis com la Txell, els problemes de convivència estan assegurats. Si la Lola no s'hagués quadrat per fer-la fora, les impertinències del seu dia a dia ens farien saltar del sofà més d'una vegada.

La frase repetida fins a la sacietat de "la convivència no és fàcil" agafa tota la seva dimensió en els capítols de "Com si fos ahir" d'aquesta setmana. Poca gent desitja compartir pis amb 50 anys, però la vida és tan cara que l'Eva es veu obligada a llogar una habitació de casa seva. Esperàvem veure una fila de personatges entrant per la porta, un càsting en tota regla, però ella es conforma amb la primera que arriba. Des del minut 1, ja es veu que la Txell és diametralment oposada a l'Eva i que res pot acabar bé.

"Et donaré pocs problemes. Soc funcionària, tinc sou fix, i poques ganes de lligar, sincerament. Soc de llevar-me aviat. Vaig a la feina i a la tarda passejo o llegeixo. Excepte el dimarts, que vaig a l'orfeó. Soc una persona que no et canviarà la vida. Perquè soc una persona molt tranquil·la, molt endreçada, i et puc aportar serenor". Darrera d'aquest "et puc aportar serenor", s'amaga tota una declaració d'intencions: Vaig a canviar-te la vida, Eva.

Repassem les 7 converses entre la Txell i l'Eva, que ja des de l'inici, ens fan sospitar que l'Eva no sap on s'està posant.

 

1. Quan la Txell mostra prejudicis sobre l'Eva

Txell : Ens veiem demà? Et passaré a buscar a les 12, i així que segur que ja t'has llevat.

Eva (indignada): Jo em llevo molt abans de les 12.

Txell: A les 12. Dutxades i esmorzades

 

2. Quan la Txell canvia les coses de lloc el primer dia de convivència

Eva: Què fas Txell (mentre la Txell reorganitza la cuina).

Txell: Ahir al vespre no trobava res. Cada cosa que volia fer servir... perdia un munt de temps buscant-la.

Eva: És normal, acabes d'arribar.

Txell: No, perquè les coses no estan ordenades de manera lògica.

 

3. Quan la Txell no pot estar-se de fer recomanacions de canvis d'hàbits

Txell: No t'aconsello el cafè, no és el millor per a l'estómac quan et lleves. Mira, cafè de cereals. Molt més saludable i t'anirà molt bé per començar el dia. L'he recomanat a molta gent que ara m'està agraïda.

Eva: És que a mi m'agrada prendre cafè, el necessito.

Txell: Tu, tasta'l.

 

4. Quan la Txell mostra poca empatia i respecte pel que no és seu

Eva: (Mentre la Txell li canvia les coses de lloc) T'hi estaràs molta estona amb tot això?

Txell: M'encanta convertir les cases en espais habitables.

Eva: Ai, ampolles de pàstic, no. Aquí bevem aigua de l'aixeta.

Txell: Ui, per això del canvi climàtic, no? (Silenci) Aquesta tarda em posaré amb el teu escriptori. Tinc un mètode d'ordre molt senzill que t'ajudarà a treballar millor. Ja veuràs que bé que et trobaràs a casa a partir d'ara.

 

5. Quan la Txell s'atreveix a dir qui pot venir a casa i qui no

Eva: Vull convidar uns amics a sopar aquesta setmana.

Txell: Potser és massa d'hora per a convidats. Tu i jo ens estem coneixent, encara.

Eva: Si no vols, no cal que sopis amb nosaltres.

Txell: És casa meva, és estrany que jo no hi sigui. Digue'ls que vinguin més endavant, quan jo ja els hagi anat veient.

 

6. La Txell és antipàtica amb la filla de l'Eva, quan la Júlia vol saludar-la per videoconferència

Júlia: Hola què tal, com va per aqui?

Txell: Bé, bé, jo me'n vaig a teballar. I tu què fas?

Júlia: Doncs jo a Irlanda. Encantada de la vida. Vivint una aventura.

Txell: Doncs ves amb compte que estàs sola en un país que no és el teu.

 

7. La crueltat de la Txell quan se n'adona que l'Eva li ha buscat substituta

Eva: No n'hi ha "feeling", Txell. En canvi, amb la...

Txell: En canvi què? Ja m'has buscat subtituta? Ets una cabrona, realment no tens ni puta idea de com funciona el món. Et penses que pots comprometre't amb una persona i deixar-la tirada perquè no hi tens "feeling"? Ho sento molt, però en la vida real les coses no van així. Així que, si no et caic bé, t'aguantes. O et penses que tu m'agrades, o aquesta casa de merda, plena de merda. Vam quedar que viuria aquí 6 mesos i no penso marxar.

 

La Txell és tan insuportable, que fins i tot un tros de pa com l'Eva busca d'amagat una nova companya de pis, la Lola. Però, pel que hem vist fins al moment, la Lola també té caràcter. Si la Txell es va passar molt amb l'Eva, la Lola tampoc s'ha quedat curta amb la Txell, i deixa entreveure que la convivència amb la substituta tampoc té perquè ser una bassa d'oli. Ens equivocarem? 

 

"No veus que ningú t'hi vol aquí. No forcis més la situació, que és patètic. Saps quin és el teu problema? Que tens una vida de merda i amb aquesta excusa amargues als altres. T'has divorciat, els teus fills no et suporten, estàs més sola que la una i no saps on caure morta. No saps que fas alguna cosa malament? Jo m'ho plantejaria, però, en comptes d'això, et dediques a putejar una persona que t'obre casa seva. Com a agraïment, l'insultes i l'ataques fent-li creure que té un problema. No veus que hi ha alguna cosa aquí dins que no t'acaba de funcionar? Jo m'ho faria mirar, però tingues una mica de dignitat i ves-te'n d'un lloc on no et vol ningú."

Lola, per fer fora del pis de l'Eva a la Txell

 

Pots veure tots els capítols d'aquesta setmana a tv3.cat/comsifosahir 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut