Un tràgic accident és el punt de partida de "Com si fos ahir". Un accident, però, que té un efecte positiu: la retrobada d'uns antics companys d'institut que, després de vint-i-cinc anys, es troben al funeral d'un d'ells. L'època de l'institut, quan feien BUP i COU al Reina Sibil·la, els va convertir en un grup heterogeni, gamberro i ple de vida. Als anys 80, eren una colla de joves que es pensaven que serien amics tota la vida, però després aquesta els va anar repartint fitxes molt diverses. I ara, quan ja en tenen gairebé cinquanta, es retroben i, de mica en mica, reprenen aquella amistat, adonant-se que les expectatives de vida no sempre es compleixen i que, si ho fan, sempre van carregades amb alguna sorpresa.

Per tots ells, tornar a tenir un grup d'amics representa un oasi lúdic enmig dels maldecaps de cada dia. Però com més s'estrenyen els llaços, més es compliquen les relacions. Malgrat les friccions, les desavinences i els conflictes puntuals, formen un grup compacte que s'ajuda a tirar endavant.

 

L'essència

La sèrie vol presentar una quotidianitat que, de vegades pot ser crua, de vegades patètica, però que també pot ser tendra, lleugera i, fins i tot, divertida. No és una comèdia, però l'humor sorgeix de manera espontània de les petites situacions de cada dia, dels malentesos, del comportament de persones que intenten fer-ho al millor possible però que sovint s'equivoquen. I, en la lluita del dia a dia per tirar endavant, tots podem ser miserables i a la vegada nobles.

 

Crèdits de "Com si fos ahir"

Idea original i direcció argumental: Núria Furió

Guió: Núria Furió, Carles Mallol, Carmen Abarca, Cristina Clemente, Roger Delmont, Daniela Feixas, Anna Manso, Pau Miró, Mercè Sarrias, Núria Parera, Marc Angelet, Marta Solé, Juanjo Boya

Direcció de la sèrie: Sònia Sanchez

Direcció capítols: Sònia Sanchez, Esteve Rovira, Dani Ventura, Pere Puig

Producció executiva: Conxa Orea, Jordi Roure 

Producció de la sèrie: Jordi Parera

Direcció de fotografia: Domènec Gibert

Direcció de càsting: Laia Espot, Pep Armengol

Música original: Giulia Valle

Muntatge musical: Assumpta Caihuelas, Josep Ll. Pantxulo

Muntatge: Xavier Cacho, Lluis Cabeza

Color: Marta Abella

So: Albert Bosch, Toni Garcia, Salvador Pont

Disseny d'espai: Ester Ricart, David Martín 

Ambientació: Neus Gil, Òscar Carles, Cesca Miras

Disseny de vestuari: Montse Acevedo

Disseny de caracterització: Assumpta Solé 

Anar al contingut