Jay Jenkins (esquerra) i Ryan Cagle, amb l'actriu Sílvia Bel
Jay Jenkins (esquerra) i Ryan Cagle, amb l'actriu Sílvia Bel
El seguidor més fidel de la sèrie

El fan americà de "Com si fos ahir": "He vist més de 1.000 capítols de la sèrie"

Jay Jenkins és un editor nord-americà que ha après català veient ficcions de TV3 i que acaba de complir un dels seus somnis: aparèixer en un capítol de "Com si fos ahir"

He vist més de 1.000 capítols del "Com si fos ahir", el titular podria ser propietat de qualsevol dels 358.000 espectadors que segueixen puntualment cada tarda, de dilluns a divendres, la sèrie de sobretaula de TV3. Però mantenim el misteri una mica més. L'autor d'aquesta frase consulta el contingut a la carta de TV3 i mira els episodis del "Com si fos ahir" des de la seva ciutat d'origen, Richmond, la capital de Virgínia, als Estats Units

 

Sí, Jay Jenkins és un editor nord-americà que lidera Valancourt Books, una inquieta editorial de llibres de terror, thrillers i temàtica LGBT, al costat de la seva parella, Ryan Cagle. Però, a més, és un apassionat dels idiomes. A banda de l'anglès nadiu, parla francès, castellà i, ara, català. Ell mateix ho explica: "Quan va començar el procés a Catalunya, l'any 2017, em vaig començar a interessar pel català. Vaig començar a estudiar-lo i em vaig acabar enamorant de la llengua. Llavors, vaig començar a buscar per la web de TV3 i vaig descobrir la sèrie. Crec que es pot dir que he après català gràcies al "Com si fos ahir". I remata: "Soc el fan americà del "Com si fos ahir"

 

He vist sèries catalanes que m'agraden com "Polseres vermelles" i "Merlí", i crec que el "Com si fos ahir" té històries molt interessants. Hi ha personatges com la Marta, la Gemma o el Quim que m'atrauen per la seva personalitat", argumenta el mateix Jenkins amb un català impecable.

 

De fet, ha aprofitat unes vacances de quinze dies per quedar el dia de Sant Jordi amb els responsables de Males Herbes, editorial catalana que ha publicat alguns dels llibres de Valancourt Books, i traçar una ruta trepidant que comprèn excursions a Girona, Tarragona, la Costa Brava, Mallorca i, és clar, els platós de l'edifici Il·lumina, on es roda el "Com si fos ahir". La seva visita es va coronar amb un cameo a l'episodi 1120, en una seqüencia a La Iaia, el local que regenta la Marta (personatge interpretat per Sílvia Bel). Jay Jenkins i Ryan Cagle apareixen de fons, jugant a billar, mentre els protagonistes intenten resoldre els seus conflictes de la millor manera possible.

 

"A Richmond no conec ningú que parli català", explica Jenkins, però afegeix: "Hi ha una professora a la universitat que ensenya català. Vaig veure aquella sèrie, "Katalonski", i em vaig adonar que pots trobar gent que parla català a tot el món. És increïble" 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut