"Com si fos ahir": els secrets més ben guardats dels nous capítols
Carles Mallol i Daniela Feixas, guionistes de "Com si fos ahir", ens expliquen com ha afectat el confinament la sèrie i ens avancen els "secrets" de les trames dels pròxims capítols
"Com si fos ahir": els secrets més ben guardats dels nous capítols
Exclusiva: parlem amb els guionistes

"Com si fos ahir": els secrets més ben guardats dels nous capítols

Carles Mallol i Daniela Feixas, guionistes de "Com si fos ahir", ens expliquen com ha afectat el confinament la sèrie i ens avancen els "secrets" de les trames dels pròxims capítols

"Com si fos ahir", els protagonistes
"Com si fos ahir", els protagonistes

El 21 de setembre torna a les pantalles de TV3 "Com si fos ahir", la sèrie de sobretaula més desitjada per l'audiència. L'aturada abrupta a mitjans de març que va patir arran de la pandèmia, va tallar l'emissió en sec al capítol 540. Ara, després de sis mesos de silenci, l'Andreu (Marc Cartes) i la seva colla tornaran a captivar les tardes de TV3, de dilluns a divendres, a les 16.05.

Carles Mallol i Daniela Feixas són dos dels guionistes que formen part de l'equip de la sèrie. Els hem entrevistat per descobrir què ha passat durant el confinament i com preveuen la tornada. Hem aprofitat també perquè ens expliquin, quan ningú ens sentia, alguns secrets de la temporada que ens espera.

 

El retorn de "Com si fos ahir"

Hem estat sis mesos sense "Com si fos ahir". Durant aquest temps hem passat un confinament i un estiu força calent veient com els focus infecciosos de la Covid-19 s'escampaven. Per sort, els actors ja han tornat als sets de rodatge i sembla que tot torna a recuperar una certa normalitat. Incorporarà la sèrie també el coronavirus als seus guions? No, tot i tractar-se d'uns personatges molt propers al nostre dia a dia. "El que no volíem és que tot el que representa la Covid acabés tenyint les trames de la sèrie", explica Carles Mallol.

 

La tornada

Una de les preocupacions dels i les fans de la sèrie és saber si arrancarà exactament des d'on l'havíem deixat. Han passat moltes coses i el temps ens ha fet oblidar com havien quedat exactament. Es farà un capítol especial amb un recopilatori que faci d'enllaç entre l'abans i el després del coronavirus? Hi incorporarà també avançament de trames? Sí. Es farà un resum de les trames i els mateixos personatges faran de nexe entre elles. Aquest capítol especial s'emetrà el divendres 18 de setembre.

 

La pandèmia

Davant de la pandèmia, els capítols que ja estaven escrits i a punt d'emetre, seguiran el seu curs. "La temporada 3 acabarà tal com estava prevista", diu Daniela Feixas.

 

Un capítol final sobtat

Un dels ingredients més esperats de les sèries són els capítols finals, on les trames arriben a un punt àlgid. Aquest any, no ha estat així, ja que el "Com si fos ahir" va acabar de forma imminent i de manera totalment imprevista. "Però sí, hi haurà uns capítols en què totes les trames eclosionaran en un moment apoteòsic", reconeix Mallol.

 

Res de tocar-se i res de petons

El Covid-19 ha alterat totalment la metodologia de rodatge que hi havia fins ara. Les trames també han sofert algunes modificacions degut a les mesures de prevenció. "No hi haurà petons", avança Feixas. "És clar, hem de seguir les mesures de seguretat que imposa la pandèmia i no podem posar els actors en risc".

 

Les trames que agraden

Els culebrots es caracteritzen per ser un niu de trames. És com si fossin un gran cabdell amb què els guionistes teixeixen per parlar de sentiments i emocions, sovint a flor de pell. Els personatges pateixen, s'enamoren, volen venjar-se... i la interactuació i la resolució dels conflictes és el que dona vida i omple de contingut la sèrie. Però com saber quan una trama agradarà més que la resta? La veritat és que no hi ha una fórmula màgica per saber que una història serà la reina de les trames. "Com que és una sèrie on es toquen varietat de temes", reflexiona Feixas, "sempre hi ha una part del públic que s'enganxa almenys a una de les trames".

 

Una sèrie sense bons ni dolents

Quins personatges són més encisadors per als guionistes a l'hora d'escriure, els bons o els dolents? Si recordem altres culebrots com "Nissaga de poder", "La Riera" o "Ventdelplà", hi trobem dolents molt dolents que en fan de molt grosses. El que diferencia  "Com si fos ahir" de la resta de sèries és, segons els seus guionistes, que els personatges són plens de matisos, amb les seves coses positives convivint amb les negatives. "Aquesta barreja, a mi em posa bastant", exclama Mallol.

 

Les "coses nostres" de les trames

Quan s'han de crear una infinitat de personatges, tots amb perfils i dèries diferents, s'ha de tenir una bona bossa d'inspiració per anar farcint els trets característics de cada un d'ells. De quines coses es nodreix aquesta inspiració dia rere dia? "Com a guionista, beus de la teva experiència", explica Feixas. "Això no vol dir que escriguis de tu, però sempre acabes posant quelcom personal, és inevitable".

 

Un joc: els secrets més ben guardats de la temporada

En vols saber més? Hem volgut proposar un divertit joc als guionistes. Ells sempre tan prudents, no ens volen explicar gaires coses de les sorpreses que ens esperen. Nosaltres n'hem pogut esbrinar unes quantes. Només els hem demanat que ens responguin "fred" o "calent"... i això és el que ens han dit sobre el guacamole del burger, la Clara i el Litus, el trio de la Cati, la Xesca i en Quim, el futur de l'Eudald i la Gemma, el possible amor entre la Sílvia i el Juanjo, l'estabilitat de l'Andreu i la Pili ... i moltes coses més. Comencem el joc:

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut