Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Capítol 32: Bricolatge

Lluís Gavaldà, a "Col·lapse": "A Anglaterra quan el tren arriba un minut tard, t'avisen per megafonia i et demanen perdó"

El cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, i el presentador de televisió Kristian Pielhoff, recordat sobretot pel programa "Bricomanía", han estat alguns dels convidats de "Col·lapse", en un programa que també ha parlat de la figura de Joaquim Maria Puyal, 5 anys després de la seva última retransmissió d'un partit del Barça

El cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, ha visitat el refugi dels dissabtes a la nit a TV3 per conversar amb Ricard Ustrell dels 38 anys amb el grup, però també d'altres aspectes com la seva vida a Londres o el llibre que va publicar l'any passat, "Sona la cançó", en què recull les cançons que han marcat la seva vida, incloent-hi les que li hauria agradat compondre.

Gavaldà ha reflexionat sobre com el fet de viure fora de casa ajuda a adonar-se que les coses funcionen diferent en altres països i fins a quin punt s'arriben a normalitzar situacions com el funcionament dels trens.

Una altra de les entrevistes de la nit ha estat amb Kristian Pielhoff, presentador del programa "Bricomanía". Ustrell hi ha parlat de la seva trajectòria, del boom dels programes de bricolatge i també de les imitacions que li han fet. De fet, "Col·lapse" ha organitzat aquest dissabte un concurs d'imitadors de Pielhoff, que ha tingut com a jurat l'actor Toni Albà.

Aquest dissabte ha fet just 5 anys de l'última retransmissió que Joaquim Maria Puyal va fer a Catalunya Ràdio d'un partit del Barça. Ustrell ho ha recordat amb els periodistes Antoni Bassas, Rut Vilar i Ricard Torquemada, que han format part de l'equip de transmissions de Catalunya Ràdio. Els tres periodistes han explicat el procés d'aprenentatge de treballar amb Puyal.

També han fet balanç de la temporada del primer equip masculí del FC Barcelona, que acaba de guanyar i celebrar la primera Lliga en els últims 4 anys.

Tornar a aprendre a parlar i a escriure

Un dels testimonis colpidors de la nit ha estat el d'Olivia Rueda, que va haver de tornar a aprendre a escriure i a parlar després d'un ictus. Rueda, que va explicar la seva experiència al llibre "No sabes lo que me cuesta escribir esto", ha tornat a TV3, on treballava de muntadora justament quan va saber que tenia afàsia.

Quan falta una setmana per a les eleccions, "Col·lapse" ha volgut plantejar-se cap on va el món i si va en la direcció correcta. Ustrell ha traslladat la pregunta a dos dels intel·lectuals més sòlids dels últims anys: d'una banda, el director de l'edició en castellà de Le Monde Diplomatique, doctor en Ciències Socials i Història i autor del llibre "La era del conspiracionismo", Ignacio Ramonet, i, de l'altra, el catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, expresident del Cercle d'Economia de Barcelona i actual president del Consell Econòmic i Social d'Espanya, Antón Costas.

La música en directe la posa com sempre la banda del programa, i també hi haurà l'actuació de Carlota Flâneur, que ha publicat "Uncertainty" i que d'aquí uns dies actuarà al festival Primavera Sound.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut