TV3 seguirà la constitució de l'Ajuntament de Barcelona
Dissabte, seguiment a TV3 i el 324

Cobertura especial de la constitució dels ajuntaments

Per informar de prop de com es van constituint els ajuntaments catalans, TV3 i Catalunya Ràdio han preparat una programació especial amb connexions als diferents plens de les principals ciutats catalanes.

Els ajuntaments nous sorgits de les eleccions municipals del 26 de maig es constituiran dissabte, vint dies després dels comicis. Durant aquesta jornada se celebraran, al mateix temps, els plens consistorials, en què seran ja elegits els 8.131 alcaldes de la pròxima legislatura de l'estat espanyol. TV3 i Catalunya Ràdio han preparat una programació especial per fer un seguiment exhaustiu de la creació del nou escenari polític arreu. 

Matí de programació especial

Dissabte, Televisió de Catalunya alterarà la seva programació habitual. De 06.00 a 13.15, es farà una emissió simultània amb el 324 on es podrà veure la constitució dels ajuntaments de Girona, Lleida, Tarragona, Badalona, Madrid, València i Palma.

A les 13.15, s'emetrà un "Especial telenotícies comarques". Aquesta edició especial oferirà connexions en directe amb les principals ciutats del país per seguir de prop la presa de possessió dels alcaldes d'aquest nou mandat. Es tracta d'una edició especial excepcional que comptarà amb un amplíssim desplegament territorial amb equips desplaçats a Lleida, Tarragona, Girona, Badalona, Manresa, Tortosa, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Sabadell, Reus, Cervera, Blanes i també Barcelona, que farà el seu acte de constitució de l'Ajuntament a la tarda.

Tot seguit, a les 14.30, el "Telenotícies migdia" tindrà una durada més llarga i estarà dedicat en gran part a la constitució dels ajuntaments.

Especial informatiu: constitució de l'Ajuntament de Barcelona

A partir de les 16.50, TV3 farà, en emissió simultània amb el 324, un especial informatiu que se centrarà en la constitució de l'Ajuntament de Barcelona, conduït des de plaça de Sant Jaume per Cristina Riba. A través d'aquest informatiu es podrà viure en directe l'acte de presa de possessió dels nous regidors del consistori barceloní i l'elecció del nou alcalde o alcaldessa de la capital catalana. Cristina Riba comptarà amb el suport del periodista especialitzat en la informació del consistori Bernat Rexach, que en farà la transmissió des de dins de l'ajuntament. A peu de plaça, en farà l'anàlisi el periodista Antoni d'Armengol. Un cop acabat l'acte, el programa oferirà en directe el trasllat de la corporació municipal fins al Palau de la Generalitat, on serà rebuda pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació

D'altra banda, el programa de Catalunya Ràdio "El suplement", dirigit per Roger Escapa, comptarà amb testimonis, experts i connexions en directe, i dedicarà la primera part de l'emissió, des de les 6.00 fins a les 10.00 del matí, a seguir l'actualitat política amb les novetats del moment. Després, a partir de les 11.00, començarà el programa especial des del Liceu. 

Els informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació inclouran una programació especial, que s'emetrà en dues franges horàries. D'una banda, de les 13.00 a les 15.00 i, de l'altra, de les 17.00 a les 19.00.

De les 13.00 a les 15.00 es farà un "Especial Catalunya migdia" per explicar en directe com queden configurats tots els ajuntaments del país. El programa el presentarà Carlos Baraibar i hi haurà punts de connexió amb Tarragona, Lleida, Girona, Badalona, Sabadell i Madrid. També hi haurà una taula d'anàlisi en què diferents experts debatran l'actualitat política durant les dues hores d'emissió.

Després, de les 17.00 a les 19.00, es farà un especial informatiu sobre la constitució de l'Ajuntament de Barcelona. El presentarà Roger Escapa i s'hi podrà seguir en directe el ple d'investidura del nou alcalde o alcaldessa. També es faran connexions amb la plaça de Sant Jaume, per poder explicar com ho viu la gent al carrer i si hi ha possibles concentracions.

Anar al contingut