Rubén Capilla explica a "Clipping" els seus clips més ressenyables
Rubén Capilla ens explica els seus clips més ressenyables
L'espai del realitzador a "Clipping"

Rubén Capilla en 4 clips tocats per la tramuntana

El fabricant de clips ens endinsa en algunes de les seves creacions

TEMA:
Música

Els darrers dos anys, Rubén Capilla ha produït prop de 20 videoclips. Ara bé, el realitzador compta amb tota una trajectòria de produccions més enllà de la música; entre elles destaquen la direcció per a diferents documentals, la participació en la televisió pública balear iB3, o el seu treball com a periodista per El Mundo. Tot i això, va ser guardonat, juntament amb el seu company Marc Ferrà, amb el Premi l'Indocumentari 2020 al millor documental per la seva obra "Lejsara". Avui, però ens fixem en la faceta més musical, i a la secció "fabricant de clips", Capilla ens explica les anècdotes de 4 dels vídeos que ha dirigit.

 

1. "9 O'clock", d'MDMAR (2018)

El videoclip de 9 O'clock va ser finalista al festival Soundie de 2018. Capilla explica que, en aquell moment, se sentia molt representat amb la cançó, que explicava una història "entre dues persones que s'entenien molt bé, però la seva relació no arribava enlloc."

 

2. "Mentre el món s'acaba", d'OR (2020)

La pandèmia va fer a Rubén Capilla i OR reinventar tot el que tenien pensat per aquest projecte. El videoclip, que es va acabar fent a través de conferències, explica una part d'"una petita història on en aquell moment ens podíem sentir identificats molts de nosaltres".

"Aquest projecte va ser una muntanya russa d'emocions, perquè ja ho teníem tot produït, però d'un dia per s'altre mos van confinar, va esclatar una pandèmia i vàrem haver de reinventar, i de fer de nou tot."

 

3. "Si pogués", Anegats (2019)

Els darrers anys, tal com explica el realitzador, la cultura visual d'una estètica mediterrània ha definit molt les Illes Balears. Imatges de gaudi, estiu i carpe diem, protagonitzen un videoclip inspirat en la sèrie "Banana", on "hi ha una seqüència que ve a contar que si mos atrevim a fer lo que realment mos fa ganes de fer en aquell moment, viurem segurament coses que mos marcarà dins ses nostres vides."

 

4. "Es teu cos nu", Amulet + OR (2021)

El clip d'"Es teu cos nu" es va gravar de tal manera que "fuig un poc de s'amor romàntic de per tota sa vida". Capilla explica que s'hi va sentir també molt identificat, perquè la cançó se centra en aquell amor pensat en present, i no en enyorances ni futuribles.

"Quan estàs a gust amb una persona, tant és el que passarà demà."

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut