Lyona tria els seus 5 millors videoclips
L'artista d'Esparreguera presenta al primer "Clipping" del 33 els treballs que han marcat la seva carrera audiovisual
Lyona tria els seus 5 millors videoclips
Protagonista de la secció "Fabricants de Clips"

Lyona tria els seus 5 millors videoclips

L'artista d'Esparreguera presenta al primer "Clipping" del 33 els treballs que han marcat la seva carrera audiovisual

TEMA:
Música
La il·lustradora i realitzadora Lyona a "Clipping"
La il·lustradora i realitzadora Lyona a "Clipping"

Il·lustradora, fotògrafa, escriptora i instagramer, a Lyona no se li escapa res, però és amb la seva faceta de realitzadora amb què vam comptar a l'estrena de "Clipping" al 33. I és que l'artista compta amb una trajectòria d'anys darrere la càmera i centenars de videoclips dirigits per artistes com Pau Vallvé, Amaral, Maria Coma o Sidonie, entre d'altres.

 

1. "1999", de Love of Lesbian

 

Entre els de clips que ha realitzat Lyona, n'hi ha un bon grapat de Love of Lesbian, com "1999" -de l'àlbum 1999 (Music Bus, 200)-: "Vam fer molts videoclips junts, i amb '1999' ens vam acomiadar dels protagonistes que ens havien acompanyat", explica l'artista. Però ja en l'àlbum anterior -Cuentos chinos para niños de Japón (Music Bus, 2007)-, la formació de Santi Balmes havien comptat amb Lyona per a la gravació del clip "Universos infinitos".

"Va ser el primer videoclip que vam fer junts i explica una història que m'estava passant en aquell moment: m'estava separant però seguia convivint amb la meva parella i a la nit ens n'anàvem a dormir separats, però per inèrcia els nostres cossos s'ajuntaven i s'abraçaven", confessa Lyona.

 

2. "Universos infinitos", de Love of Lesbian

 

Més enllà dels videoclips i col·laboracions amb Love of Lesbian, la fabricant de clips d'aquesta setmana també ha estat realitzadora de vídeos de Mürfila ("Azul y gris"), Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien ("Bigotí vermell"), o de The New Raemon ("Marathon Man"). Aquest darrer el van enregistrar amb super-8, amb tot el repte que això suposa.

"Anàvem rodant i no veiem el material", explica l'artista, tot i que un cop revelat i projectat, van veure que "el resultat, amb la textura de super-8, és molt potent".

 

3. "Marathon Man", de The New Raemon

 

4. "Bigotí vermell", d'Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien

 

Amb Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien, Lyona també va fer una proposta creativa i arriscada: tots els decorats i vestuaris es van fer amb cartolines. "Tot el procés de creació va ser molt divertit", assegura l'artista. Amb el clip de Mürfila, "Azul y gris", el temps i el pressupost hi jugaven a la contra, però ella mateixa reconeix que "va acabar quedant un homenatge a la pel·lícula Amor a Quemaropa (Tony Scott, 1993), amb un resultat molt potent".

 

5. "Azul y gris", de Mürfila

 

 

ARXIVAT A:
Música

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut