La polifacètica Mar Orfila ens presenta alguns dels seus clips més destacats
Coneguda com a Mürfila en la seva faceta musical, Orfila és també actriu i directora audiovisual
La polifacètica Mar Orfila ens presenta alguns dels seus clips més destacats
L'espai de la realitzadora a "Clipping"

La polifacètica Mar Orfila ens presenta alguns dels seus clips més destacats

Coneguda com a Mürfila en la seva faceta musical, Orfila és també actriu i directora audiovisual

Mar Orfila explica els seus millors cinc videoclips a "Clipping"
Com a realitzadora, Orfila ha fet videoclips per Brams o Mali Vanili

Mar Orfila és d'aquelles artistes complertes i polifacètiques. Com a música, i sota el nom artístic de Mürfila, ha tret fins a cinc discos en solitari, que inclouen temes tan exitosos com "Azul y gris" o "Me pones" (dirigits per la fabricant de clips Lyona), "Caperucita" o "Mi guitarra quiere rock". Ara, es troba en els inicis d'un nou projecte d'electròncia amb Jordi Wat: Trezor. Però més enllà d'això, Orfila és també actriu i directora audiovisual, havent dirigit vídeos per a Dagoll Dagom o el Teatre Nacional de Catalunya. Ella tímidament es presenta dient que ha fet "alguns videoclips", però la llista de clips que ha realitzat s'estén més enllà d'alguns. De moment, però, ens presenta els seus cinc més emblemàtics.

 

1. "Sin dolor", de Mürfila (2015)

 

Alguns videoclips d'Orfila en la seva faceta musical els va dirigir Lyona, però també la mateixa Mürfila se'n va encarragar, d'un bon grapat. N'és un exemple la road movie que va enregistrar per Estats Units per acompanyar la cançó "Sin dolor", i que ha rebut diversos premis internacionals.

"Es va rodar als Estats Units, en un viatge que vaig fer. Vaig aprofitar l'avinentesa i vaig agafar una càmera, una canon 60D i vaig gravar un videoclip sencer amb totes les localitzacions fantàstiques dels Estats Units".

 

 

2. "Become a Robot", de Trezor (2020)

 

Amb el nou projecte musical d'Orfila, Trezor, tot just han publicat tres senzills enguany, un és "Become a Robot". El videoclip que l'acompanya es va rodar a Menorca, un lloc "molt especial" per a l'artista, just abans del confinament, i Örfila reconeix que va "ser molt estrany, perquè volíem que el protagonista -un robot de sèrie B-, anés sol pel món, i buscàvem localitzacions on no hi hagués ningú. I justament, una setmana després ens van confinar a tots".

 

3. "Un secret que t'havia de dir", de BRAMS (2011)

 

El videoclip de Brams va ser tot una gran producció. La realització va còrrer a càrrec d'Orfila, però també del director Joan Lluís Bozzo. L'audiovisual s'havia d'ambientar en la guerra dels balcans, a base de vestuari, atrezzo i escenificació. "Va ser com rodar una petita pel·lícula sobre la guerra", resumeix la realitzadora.

 

4. "¿Por qué te vas?", de Presidente (2008)

 

"¿Por qué te vas?" és una d'aquelles cançons que s'han anat versionant i reversionant al llarg de la història, havent nascut més de 30 anys abans que hi aportés el seu granet de sorra Presidente. El videoclip que en va fer Mürfila juga amb l'imaginari i el format de musicals com West Side Story, en què els personatges,"sense volta ni solta, es posen a ballar", explica Orfila.

"És un clip que recordo amb molt carinyo, perquè va ser un rodatge molt maco"

 

5. "Espanya carinyo, lo nostre no funciona" de Mali Vanili (2013)

 

"És un videoclip molt divertit; els Mali Vanili ja ho són…!", explica Orfila. El vídeo va enfilant imatges de diferents tradicions i estereotips relacionades amb la cultura espanyola, que queden contrastades amb la lletra de cançó, que versa "Espanya carinyo, lo nostre no funciona". "La idea que vam tenir em sembla fantàstica: amb superpoc pressupost però, quan la idea és bona, crec que no calen grans produccions."

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut