Jordi Lops ens explica a "Clipping" cinc clips que ha realitzat
Jordi López és músic i realitzador
L'espai del realitzador a "Clipping"

Jordi Lops escull cinc clips entre les seves vuitanta creacions

Amb 22 anys, el Barceloní ha treballat amb diferents artistes de l'escena de música urbana catalana

TEMA:
Música

Jordi López compta amb dos alter ego coneguts en el panorama musical: en Jordi Lops, director i muntador de vídeos, i en Joe Pops, músic de trap. Com ell mateix explica, ve del món documental i és per això que "li encanta treballar amb la realitat". Aquesta vegada passa del control de càmera a l'objectiu per parlar-nos de la seva trajectòria. N'escull cinc entre els seus vuitanta treballs per presentar-los a la secció del programa "Fabricant de clips".

 

1. "Feng Shui", de Joe Pops (2016)

Amb aquest clip en què ell i les seves lletres són els protagonistes, Lops va descobrir la importància del treball en equip. Delegar alguns aspectes del treball, com els colors o el vestuari, li va permetrei entendre que és bo per al projecte poder treballar "amb diferents ments i diferents perspectives". Amb aquest treball conjunt, algú com Lops que venia de "rodar de la manera més punk possible", va poder crear "Feng Shui".

 

2. "3am", de Doble (2018)

"3am" té més de 19 milions de reproduccions a YouTube, i és el vídeo amb més visites, tant de Doble com de Lops. El director va gravar un pla-seqüència sense saber que la senzillesa de la idea inspiraria el videoclip definitiu. Durant el rodatge, mirant la gravació, van adonar-se que el pla "funcionava massa bé pel que realment volíem explicar" i, així, el raper s'expressà durant 2 minuts 50 sense talls.

"Crec que és l'exemplificació per excel·lència de com una idea molt senzilla pot funcionar tan bé per la idea del projecte"

 

3. "Monzó", de Senyor Oca (2020)

Al "Monzó" de Senyor Oca no només hi va participar Jordi López, sinó també els seus pares. El realitzador va voler destacar amb aquest videoclip que sempre ha rebut el suport de la seva família. La seva mare va fer el càtering i "va estar en tot", i el seu pare va fer un artefacte per possibilitar que la càmera es mogués amb facilitat al voltant del Senyor Oca.

"Va ser preciós perquè, en veritat, poder treballar amb els teus pares, que són d'una altra generació, en un ambient urbà, amb gent jove i tal, a ells els va donar la vida. A mi també, a la gent que hi havia allà també, i es va crear una energia superguai."

 

4. "Buskiman", de Teuma Thug (2020)

Teuma Thug (P.A.W.N. Gang) és, com bé el descriu el protagonista de "Fabricant de clips", un artista molt vinculat al món espiritual i a la muntanya. Cosa que comparteix amb Lops, amb qui van poder crear un vincle i una energia entre ells i amb el que els envoltava, que ha quedat reflectida a les imatges del videoclip.

"Crec que és molt important treballar a gust i estar en ambients en què l'energia flueixi bé en tu i en el teu entorn".

 

5. "Ramiro", de Lildami (2020)

Recorrent els pobles de la costa durant dos dies, van poder gravar "Ramiro", de Lildami. Amb tocs d'havaneres i un ritme lleuger, el videoclip s'adapta a una mar tranquil·la que va permetre a Lops acostar-se a la realitat documental d'on prové. Així, plegats van sortir a pescar dos dies, contactar amb pescadors i gent "que t'expliqui històries que t'inspiren."

 

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut