El director valencià Pau Berga comparteix els seus 5 clips més emblemàtics
El realitzador ha dirigit vídeos per a grups com Smoking Souls, Zoo, Sopa de Cabra, Xavi Sarrià o Jazzwoman
El director valencià Pau Berga comparteix els seus 5 clips més emblemàtics
L'espai del realitzador a "Clipping"

El director valencià Pau Berga comparteix els seus 5 clips més emblemàtics

El realitzador ha dirigit vídeos per a grups com Smoking Souls, Zoo, Sopa de Cabra, Xavi Sarrià o Jazzwoman

El realitzador Pau Berga al "Clipping"
Pau Berga: "M'encanta dirigir videoclips"

El valencià Pau Berga ha conreat una exitosa carrera com a director i productor audiovisual, havent dirigit diferents programes per a la televisió valenciana À punt i com a fundador de Tresdeu Media, entre altres projectes. Com a realitzador, ha dirigit videoclips de grups com Los Chikos del Maiz, la Raíz, Prozak Soup, Smoking Souls, Xavi Sarrià o Jazzwoman, que han obtingut diversos reconeixements, des dels Premis Enderrock, els Premis Ovidi Montllor o els Carles Santos. "Per a mi el videoclip és una manera de fer crítica social i reflexió", explica Berga, que a més afegeix que li interessa especialment tractar-los com si fossin petits assajos: "Posant-hi cites de pel·lícules, o quadres, o llibres que m'agraden".

 

1. "Come on", de Prozak Soup (2019)

 

Pau Berga està íntimament vinculat a l'escena musical valenciana, i ha col·laborat amb gran part de les bandes que més despunten del País Valencià. Un exemple és el clip que va fer el 2019 per a Prozak Soup, un vídeo que tenia molt d'experimental i que, precisament per això, va tenir una rebuda que va sorprendre els mateixos autors: "Ens pensàvem que anava a ser una espècie de bizarrada audiovisual i l'acollida va ser molt bonica", recorda Berga.

 

2."Volves de neu", de Smoking Souls (2019)

 

El videoclip d'Smoking Souls, recomanat en el segon "Clipping" per Maria Xinxó, va ser enregistrat a Islàndia pel mateix Pau Berga, que recorda la màgia del rodatge "rodejat d'esta atmosfera tan especial; i amb ella poder parlar dels sentiments humans a través del cicles naturals, una cosa que jo crec que és tremendament necessària actualment".

 

 

3. "El cap per avall", de Zoo (2017)

 

El 2017, Pau Berga treballava per primera vegada amb la banda de Gandia amb una cançó sense pèls a la llengua. El mateix realitzador explica com "vam poder reinventar una cosa tan important per a la història valenciana com és el quadre de Felip V, que tenim cap per avall en Xàtiva". Una història que, si coneixes la cançó, de ben segur que ja l'has sentida en veu de Panxo: "Vam agafar aquell quadre i ballàvem el ball, el ball del cap per avall".

 

4. "Fràgil", de Sopa de Cabra (2020)

 

Però la feina de Berga no es limita als confins del País Valencià, i aquest mateix any ha enregistrat també un dels nous clips de Sopa de Cabra. Crear amb un grup tan emblemàtic com els Sopa, per això, a vegades pot imposar: "Poder fer un treball creatiu amb Gerard Quintana, i generar i experimentar una posada en escena per a Sopa de Cabra, amb tot este llegat que tenen darrere, fou un repte".

 

5."Deverano", de Dani Red (2020)

 

I fins i tot fora dels Països Catalans, el director audivosiual ha gravat també pel madrileny Dani Red, posant imatges al seu tema "Deverano": "Una videodansa molt especial, ja que li hem fet un homenatge al món industrial a través de les grues elevadores". Però ja es diu que la cabra sempre tira a la muntanya, i per gravar el clip, Berga va preferir jugar a casa: "Tot este univers que hem fet, l'hem dut a la llum tan característica de les costes valencianes".

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut