Joan "Singu" Riera és el realitzador convidat de la setmana a "Clipping"
Joan "Singu" Riera és el realitzador convidat de la setmana a "Clipping"
L'espai del realitzador a "Clipping"

El director Joan "Singu" Riera explica els seus clips destacats

El realitzador ha dirigit vídeos per a bandes com Xiula, Itaca Band, Xavi Sarrià o Pirat's Sound Sistema, entre altres

TEMA:
Música

Joan "Singu" Riera fa molts anys que es dedica a la comunicació, i durant aquest temps —combinant el seu vessant com a director amb nombroses altres tasques en el món de la comunicació— ha col·laborat amb un bon grapat de bandes puntals de l'escena dels Països Catalans. El seu últim clip amb més repercussió mediàtica ha estat "Mirada estràbica", de Xiula amb Clara Peya, que ha corprès el públic de forma excepcional per la sensibilitat i la concreció del missatge i les imatges.

 

1. "Ahora y aquí", d'Itaca Band (2017).

 

El primer clip recomanat de Riera va ser gravat al Japó. El "carpe diem", la sensació de ser a un lloc per primera vegada i voler-lo descobrir amb la màxima intensitat, és el missatge que transmet la cançó de la banda maresmenca Itaca Band, i que aconsegueix traduir-se en les imatges dirigides per Riera. "El vam gravar amb molt poc material", explica el director, que afegeix que, de fet, tan sols portaven una càmera i un parell d'objectius.

 

2. "Los Borbones son unos ladrones", DDAA (2018)

 

"Potser és la moguda bèstia en què m'he vist involucrat", admet Singu respecte al clip, que explica que la idea d'aquest tema col·laboratiu va néixer de la mà de Pau Llonch: "A través de Twitter va fer una proposta, i en poques hores teníem moltíssimes entitats, moltíssims artistes, que s'hi volien sumar i aportar el seu granet de sorra." Finalment, "Los Borbones son unos ladrones" va tenir una repercussió esperpèntica, arribant als 4 milions de visualitzacions i amb presència als mitjans de comunicació públics.

"Per la gent que venim del món del rap, és una miqueta el resum de per què fem les coses: com, a través d'imatges o missatges, podem anar cap a aquesta banda de reivindicació social i transmetre una situació de justícia".

 

3. "Mirada estràbica", de Xiula i Clara Peya (2020)

 

 

El clip "Mirada estràbica" és el que ha tingut més bona rebuda, dels que ha presentat Xiula en el seu darrer disc. Amb la col·laboració de Clara Peya al piano, la banda forja una cançó emocional amb un missatge molt potent, que des de l'audiovisual interpreten així: "parla de diversitat i de les diferents realitats que podem viure al nostre voltant. El que pretenem al videoclip és fer que la gent es vinculi ràpidament amb alguna d'aquestes situacions, no volíem identificar cap d'aquestes realitats amb una imatge, amb una persona".

 

4. "Try", Escola Daina-Isard + Santi Serratosa (2015)

 

"Try" és un dels primers videoclips que es van enregistrar a l'escola on treballa el mateix Joan "Singu" Riera. "Hi va participar moltíssima gent: amics nostres que d'alguna manera es volien involucrar també en el projecte, com és el cas de Santi Serratosa, que ens va ajudar amb tot el tema de percussió corporal. Va ser la forma també en què l'alumnat fos capaç de veure com era el procés de la creació d'un videoclip", explica. En el clip s'entreveu l'emoció de la primera vegada, tant dels alumnes com dels professionals de l'escola, que —segons paraules de Singu— "vam quedar súper contents".

 

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut