Àngel Leiro ha realitzat clips de Quimi Portet, Lax'n'Busto o Miguel Poveda
Àngel Leiro ha realitzat clips de Quimi Portet, Lax'n'Busto o Miguel Poveda
L'espai del realitzador a "Clipping"

Àngel Leiro connecta el TV3 de dues èpoques amb 6 clips

El realitzador de l'antic programa musical "Sputnik" rescata algunes de les seves creacions dels anys 90

TEMA:
Música

Àngel Leiro va començar la seva carrera professional a Televisió Espanyola. L'any 1984, però, ja es va incorporar a TV3, on va realitzar programes de diverses temàtiques que anaven des de l'esportiu "Gol a Gol" fins al musical "Sputnik". De la mateixa manera, Leiro ha realitzat i dirigit altres formats audiovisuals com documentals, per exemple "Mundos pequeños", "Flamenco-o", "Retratos del alma" o "Adéu Espanya," que va rebre el Premi Òmnium Cultural. Esdevenint un programa de referència pel món de la música catalana, "Sputnik" va permetre incrementar el nombre de relacions entre músics, discogràfiques i gent propera al món de la música. Això, explica Leiro, va permetre que des del programa es realitzessin alguns vídeos que es feien a inicis dels 90 al territori. Quimi Portet, Lax'n Busto o Miguel Poveda són alguns dels exemples que el realitzador presenta a "Clipping".

1."Les Nits del Liceu", de Lax'n busto (1993)

El convidat explica com "Les nits del liceu" va ser un dels primers clips en què van comptar amb una mica de pressupost. La temàtica de les imatges es relaciona amb la lletra de la cançó i la interpretació que en feia el realitzador: "Dos realitats que es tocaven, que era el món de la burgesia del Liceu al costat del món més lumpen del Raval."

 

2. "Foc al Cor", de Bars (1993)

Una càmera Súper-8, trobada a l'armari del seu pare, va servir a Leiro per realitzar un videoclip manual en què "tots els efectes van ser fets davant la càmera". El clip comença en blanc i negre i continua amb Montse Llaràs al bosc, tocant la guitarra mentre introdueix un conte cantat. "Era una vegada, en un poble mort…", comença dient la història de Leiro i Bars.

 

3. "Dos Gardenias", de Lucrecia (1996)

Amb a penes pressupost, Lucrecia i Àngel Leiro van col·laborar per fer el videoclip de "Dos gardenias". El realitzador explica que a partir de la portada en blanc i negre del disc, que "recordava a les imatges d'època de la Billie Holliday", es va inspirar el projecte.


 

4. "La Rambla", de Quimi Portet (1997)

Leiro va ser el realitzador del clip original de "La Rambla", de Quimi Portet. El vídeo va partir de la idea de capturar les Rambles de Barcelona agafant, sobretot, un ambient nocturn, per reflectir la realitat de l'indret. El realitzador i el músic van decidir agafar "les millors imatges de les millors situacions que vam trobar". Més de 20 anys després, Portet ha publicat una nova versió del clip.

"Treballar amb el Quimi Portet és sempre una experiència enriquidora i, sobretot, molt divertida."

 

5. "Carta a Filippo", de Dani Nel·lo (1998)

Amb una introducció a l'estil del cinema noire francès, Àngel Leiro presentava "Carta a Filippo". El realitzador explica com es va muntar una festa amb personatges de l'entorn del cantant Dani Nel·lo i una actuació al Jamboree, que volien "que recordés una mica a Marsella".

 

6. "Niña de Fuego", de Miguel Poveda (1998)

Amb "Niña de Fuego", de Miguel Poveda, es va intentar fer un videoclip sense excessos, senzill, que fes predominar la veu i la interpretació del cantant. Acompanyat únicament del piano, Poveda canta flamenc mentre la càmera de Leiro el segueix des de diferents angles.

 

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut