Cristina Tomàs explica els seus millors videoclips a "Clipping"
Pavvla, Le Nais o TLTXT són alguns dels artistes amb qui ha rodat Cristina Tomàs
L'espai de la realitzadora a "Clipping"

5 clips per conèixer Cristina Tomàs

La realitzadora audiovisual explica a "Clipping" la seva trajectòria professional

TEMA:
Música

Cristina Tomàs va retornar a casa des dels Estats Units, després d'haver après a interessar-se per la música fent d'assistenta al fotògraf de les revistes Rolling Stone i Billboard, Joseph Llanes. En arribar a Catalunya va decidir dedicar-se a la direcció de vídeos amb un pressupost, al principi, de quasi 0 i una creativitat a 100. Alguns dels seus primers projectes van ser amb la cantautora Pavvla. A la secció "Fabricant de clips", ens parla dels significats de les seves creacions i dels mitjans de què va disposar per fer-les emergir.

 

1. "None of the Above", de Pavvla (2018)

 

El dia de gravació del clip, Pavvla i Tomàs van trobar-se amb un bar que les va enamorar, al carrer Joaquim Costa. No tenien permisos per gravar-hi, però els va agradar tant que, segons explica la mateixa Cristina Tomàs, van decidir que Paula Jornet entrés, "amb la seva perruca, i mentrestant, jo des de fora, una mica com una paparazzi, vam gravar algunes de les escenes d'aquest videoclip". La directora aconsegueix combinar la realitat i la sensació onírica de la reflexió, amb canvis de ritme en la part visual d'un tema que comença i acaba fent al·lusió als somnis.

 

2. "Sometimes", de Pavvla (2019)

 

Després de "None of the Above", Cristina Tomàs es va tornar a ajuntar amb Pavvla per realitzar el videoclip de la cançó "Sometimes". Aquesta vegada, però, amb una productora que les va ajudar a tenir més pressupost per realitzar les seves expectatives.

 "Va ser dels primers cops que, en un dels projectes, tot el que tenia al cap va quedar plasmat al 99% tal com jo ho havia imaginat."

 

3. "We Forgot", de Le Nais (2020)

Respecte del "We Forgot" de Le Nais, Cristina Tomàs explica que "el concepte era la força del videoclip", concentrat en la màscara de flors que tapava el rostre de l'artista i que, segons Tomàs, "representava molt bé la lletra de la cançó". Aquesta lletra, que ens recorda que podem veure-hi amb els ulls tancats, s'acompanya de colors tènues i un ball lleuger sobre la gespa on Le Nais balla amb la seva guitarra.

 

4. "Unshape love", de Le Nais (2020)

Cristina Tomàs també va repetir col·laboració amb Le Nais i, després de "decidir que somiaríem gran i plantejaríem un story com si no tinguéssim límit de pressupost", la productora Possible i Zig Zag Rental van apostar pel projecte. "Gràcies a això, tot allò que teníem al paper i havíem somiat ho vam poder portar a la realitat".


 

5. "Visión Túnel", de TLTXT (2020)

L'actor David Solans va participar i protagonitzar el clip "Visión Túnel", i com rememora la directora, "va fer bo un projecte en què, el dia de rodatge, tot el que podia sortir malament, va sortir malament".  La veu de TLTXT s'escolta en un ambient de psicodèlia perpetuat pel títol de la cançó, la mateixa lletra, els instruments i, com no, el treball de Cristina Tomàs. Ella mateixa admet que haver d'improvisar per compensar els infortunis del dia, "va ser el millor que li podia passar al videoclip, que ha quedat superbonic".

"Va ser una lliçó d'aprenentatge molt forta. A vegades el dia de rodatge et fa anar per un altre camí i has d'improvisar."

 

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut