"Ciutat morta", de Xavier Artigas i Xapo Ortega
"Ciutat morta", de Xavier Artigas i Xapo Ortega
Més de 170.000 reproduccions al servei 3alacarta

"Ciutat morta", vuitè programa més vist el mes de gener a Catalunya

"Ciutat morta", que ha superat els 170.000 reproduccions al servei 3alacarta de TV3, se situa en el vuitè lloc del rànking dels 40 programes més vistos del passat més de gener a Catalunya. El film emès al programa "Sala 33" el passat 17 de gener va ser vist per una mitjana de 569.000 espectadors -un 20% de quota de pantalla- i ha obtingut un gran impacte també a la plataforma Youtube, amb desenes de milers de visionats.

Des de l'emissió del documental al "Sala 33", l'augment dels visionats al servei 3alacarta ha estat constant, fins arribar a superar la xifra de 170.000 visionats, dels quals més de 115.000 són usuaris únics, una de les xifres de consum més altes dels últims mesos en el servei del 3alacarta. "Ciutat morta" també ha estat molt ben valorat des del punt de vista qualitatiu i ha rebut una puntuació de 8,6 en les valoracions qualitatives del panel GFK.

 

A aquestes dades cal afegir-hi el "trending tòpic" mundial aconseguit, la nit de la seva emissió al 33, per l'etiqueta #Totciutatmorta, una referència directa a l'ordre judicial emesa per un jutjat de Barcelona prohibint l'emissió de cinc minuts del documental original. Concretament, es tracta de l'interrogatori judicial a l'excap d'informació de la Guàrdia Urbana Víctor Gibanel en considerar que podria violar el seu dret a l'honor.

 

"Ciutat morta", produït per Metromuster i dirigit per Xavier Artigas i Xapo Ortega, va rebre el 2014 tots els guardons de la secció de Llargmetratges Documentals en el 23è Festival de Cine de Madrid (premi al millor llargmetratge, premi del jurat jove i premi de la crítica); el premi Biznaga de Plata al millor documental al Festival de Màlaga i el premi Universidad de Huelva al millor documental de la Muestra de Cine Documental Historias de Luces y Sombras, dins de la 40a edició del Festival de Cine Iberoamericano de Huelva. També va ser seleccionat en el 17è DocsBarcelona 2014; el 62è Festival de Sant Sebastià; el 16è Festival Internacional de Cine de Albacete 2014; el 4t DocsLisboa 2014, dins de la secció Programes Especials; l'11è Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona, i L'Alternativa – 21è Festival de Cinema Independent de Barcelona, a concurs dins de la secció Paral·leles, apartat Panorama.

 

Sinopsi
El juny de 2013, un grup de 800 persones ocupen un cinema abandonat del centre de Barcelona per projectar un documental. Rebategen l'antic edifici en honor a una noia que es va suïcidar dos anys abans: Cinema Patricia Heras. Qui era la Patricia? Per què es va treure la vida i quina relació hi ha entre Barcelona i la seva mort? Això és el que es vol donar a conèixer amb aquesta acció il·legal i de gran impacte mediàtic: que tothom conegui la veritat sobre un dels pitjors casos de corrupció policial a Barcelona, la ciutat morta.

 


 

 

 

Anar al contingut