A Queco Novell li agrada la seva ciutat. Li agrada descobrir una Barcelona que no coneixem. I li agrada aprendre. Són coses que farà a la sèrie "Ciutadà novell".

A cada capítol, el periodista i actor Queco Novell, el "Ciutadà novell", té un dia per descobrir com és per dins una de les instal·lacions emblemàtiques de la ciutat. Entitats representatives de Barcelona com són el Gran Teatre del Liceu, l'Hospital Vall d'Hebron, el Port de Barcelona, el Zoo, Mercabarna, la Guàrdia Urbana, el cementiri de Montjuïc o la xarxa de metro.

"Sempre que arribo a un lloc, penso que hi ha dues maneres d'entrar-hi: fingint que en saps molt o assumint que no en saps gaire. Soc el Queco Novell i aquí em sento un ciutadà novell."

Aquest és el punt de partida de cada visita, de cada capítol: entrar en un lloc emblemàtic de Barcelona amb la intenció de saber com funciona per marxar-ne amb un grapat de lliçons de les persones -la majoria anònimes- que el fan funcionar.

Queco Novell es proposa posar noms i cognoms a totes aquelles persones que fan que la ciutat funcioni. Qui són, com són, però sobretot, què aprèn convivint amb elles. En el seu dia a dia. En el lloc on passen més hores.

Així, veurem el "Ciutadà novell" assistint a un difícil part de bessons al costat de l'equip mèdic del Vall d'Hebron; aprenent a manegar la batuta del mestre Pons al Liceu; esculpint làpides al taller del cementiri de Montjuïc; posant la veu de la megafonia del metro; patrullant amb un cotxe de la Guàrdia Urbana; regatejant al mercat del peix de Mercabarna; col·laborant en la pedicura d'un elefant del zoo o compartint feina amb un estibador del port.

A bona part dels capítols de "Ciutadà novell", Queco Novell aprofita el dia que té per descobrir com és una instal·lació emblemàtica de la ciutat per convidar-hi algun personatge conegut. El periodista i escriptor Xavi Bosch, al Liceu; la cantant Marina Rosell, al Vall d'Hebron; la cuinera Carme Ruscalleda, a Mercabarna; i l'humorista Juan Carlos Ortega, al cementiri de Montjuïc, aportaran un nou punt de vista a l'aventura de Queco Novell en cada univers, en cada lloc.

"Ciutadà novell" és una producció de Minoria Absoluta per a Betevé. 10 capítols que combinen el documental amb l'entrenteniment.

Anar al contingut