Walt Disney
Walt Disney
50 anys de la mort del geni de l'animació

Vuit moments de les pel·lícules de Disney que et deixaran glaçat

Fa just mig segle de la mort de Walt Disney, i fa també cinquanta anys que circula la llegenda urbana que diu que el seu cos està congelat. Aprofitem l'aniversari per recordar alguns dels moments menys ensucrats de la seva filmografia.

1. La mort de la mare de Bambi  ( 1942) 

No són poques les persones de diverses generacions que es declaren trautitzats per aquesta dramàtica escena de la pèrdua de la mare. Un moment terrorífic per als espectadors més tendres. 

 

 

2. La borratxera de "Dumbo" (1941)

L'escena del petit elefant emborratxat per accident i les seves psicodèliques al·lucinacions avui en dia no passarien el tall de la correcció política. Possiblement, la seva pròpia companyia li frenaria els excessos al mateix Walt Disney! 

 

3. La transformació de la madrastra de "Blancaneus" en bruixa (1937)

Amb 36 anys, Walt Disney va complir un dels somnis de la seva vida: estrenar un llargmetratge d'animació. Va ser "Blancaneus" i l'èxit que va aconseguir va ser tan gran li va permetre posar les bases del seu imperi. El moment de transformació de la madrastra en bruixa és el culpable d'uns quants malsons. 

 

4. La lluita entre el bé i el mal a "Fantasia" (1940)

Walt Disney va voler incloure un moment trascendent al lluminós musical "Fantasia". Va triar la intensa "Nit al món pelat" de Modest Músorgski per escenificar una lluita entre el bé i el mal, amb un dimoni gegantesc i un exèrcit d'esperits sortint de les tombes. Al final, surt el sol, sonen les campanes i com marca la norma de la casa, el bé triomfa. 

 

5. El cor de laments de "La dama i el vagabund" (1955) 

En aquesta innocent comèdia romàntica protagonitzada per una parella de gossets, la cançó de la gossera trenca el cor... 

 

7. La malvada Cruella de Vil de "101 dàlmates"

Seguramet, Cruella de Vil és una de les dolentes més glamuroses de la història del cinema. Una dona elegant capaç de tot per lluir un abric magnífic fet amb la pell d'una colla de cadellets. Avui en dia les xarxes socials embogirien per salvar-los! Voleu veure el moment que encarrega el crim?

 

8. L'encanteri de "La bella dorment"

L'atraccció del mal és molt poderosa... La princesa es deixa dominar, es punxa el dit  i es condemna, i condemna tot el seu poble, a dormir per molts i molts anys. El malefici acaba amb el petó del príncep blau. Mentrestant, i si fem cas de la llegenda, Walt Diseny segueix dormint i congelat.

Deixant la llegenda urbana a una banda, Walt Disney va morir el 15 de desembre de 1966 d'un càncer de pulmó. Disney s'havia interessat pels processos de criogenització que estaven molt de moda en aquella època. Això i el fet que la seva família decidís fer un funeral molt íntim va propiciar el rumor que estava congelat. 

 

Anar al contingut